Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Öztürk overweegt krant voor de rechter te slepen

Geplaatst opvrijdag 16 december 2016 - 13:53

Selçuk Öztürk beraadt zich op dit moment over het nemen van juridische stappen tegen NRC Handelsblad 'om zijn recht te halen’.

Dat schrijft de Roermondenaar in een persbericht naar aanleiding van een publicatie van NRC Handelsblad.

Vastgoed
Eerder schreef de krant over vermoedens dat Öztürk in 2011 betrokken was bij een duistere vastgoeddeal. Hij kocht het pand van zorginstelling Daelzicht voor een opmerkelijk lage prijs.

Transactie
NRC meldt vrijdag op basis van conclusies van maandenlang forensisch accountantsonderzoek dat het dossier over de transactie tegen de regels in is vernietigd door de zorginstelling.

Lees ook: Onderzoek Daelzicht: Gebrek aan kritisch vermogen

Geen blaam
Öztürk beschuldigt krant en journalist Joep Dohmen van 'onware, tendentieuze en suggestieve berichtgeving'. De DENK-voorman wijst op de passages "de koper van het pand valt geen verwijten te maken" en "de bevindingen bevatten geen verwijten jegens de koper" uit het accountantsonderzoek.

Öztürk heeft dan ook een procedure aangespannen bij de Raad voor de Journalistiek en beraadt zich op dit moment over het nemen van juridische stappen om zijn recht te halen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onderzoek Daelzicht: Gebrek aan kritisch vermogen
Interim-manager moet problemen Daelzicht aanpakken
Daelzicht onderzoekt vastgoeddeal met Selçuk Öztürk
Geen toezichtfout bij deal Daelzicht en Selçuk Öztürk
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen