Overslaan en naar de inhoud gaan

Öztürk overweegt krant voor de rechter te slepen

Geplaatst opvrijdag 16 december 2016 - 13:53

Selçuk Öztürk beraadt zich op dit moment over het nemen van juridische stappen tegen NRC Handelsblad 'om zijn recht te halen’.

Dat schrijft de Roermondenaar in een persbericht naar aanleiding van een publicatie van NRC Handelsblad.

Vastgoed
Eerder schreef de krant over vermoedens dat Öztürk in 2011 betrokken was bij een duistere vastgoeddeal. Hij kocht het pand van zorginstelling Daelzicht voor een opmerkelijk lage prijs.

Transactie
NRC meldt vrijdag op basis van conclusies van maandenlang forensisch accountantsonderzoek dat het dossier over de transactie tegen de regels in is vernietigd door de zorginstelling.

Lees ook: Onderzoek Daelzicht: Gebrek aan kritisch vermogen

Geen blaam
Öztürk beschuldigt krant en journalist Joep Dohmen van 'onware, tendentieuze en suggestieve berichtgeving'. De DENK-voorman wijst op de passages "de koper van het pand valt geen verwijten te maken" en "de bevindingen bevatten geen verwijten jegens de koper" uit het accountantsonderzoek.

Öztürk heeft dan ook een procedure aangespannen bij de Raad voor de Journalistiek en beraadt zich op dit moment over het nemen van juridische stappen om zijn recht te halen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onderzoek Daelzicht: Gebrek aan kritisch vermogen
Interim-manager moet problemen Daelzicht aanpakken
Geen toezichtfout bij deal Daelzicht en Selçuk Öztürk
Zorginstelling ziet geen misstand in afspraak Öztürk
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen