Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Öztürk in nieuw filmpje over artikel NRC: trap er niet in!

Geplaatst opdonderdag 16 juni 2016 - 11:43

DENK, de partij van Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk uit Roermond, opent opnieuw de aanval op de media.

In een nieuwe videoboodschap zegt DENK dat het artikel in NRC Handelsblad vol leugens staat. Volgens de partij is van geen sprake van integriteitskwesties, zoals de krant woensdag schreef. De strekking van de video: "Trap er niet in!".

Dubieus
In het stuk gaat het over een vastgoeddeal uit de tijd dat Öztürk nog zakenman en raadslid in Roermond was. Volgens NRC was de deal dubieus en zou Öztürk tienduizenden euro's voordeel hebben gehad.

'Geen commentaar'
Het is de eerste keer dat Öztürk zelf mondeling toelichting geeft over de zaak. Hij weigert verder met de media te spreken. Ook op een nadrukkelijk verzoek van L1 om een reactie ging hij niet in.

Deal
Zorginstelling Daelzicht uit Heel onderzoekt de deal en wil nagaan of er sprake is geweest van vriendjespolitiek. Ook een zorginstelling uit Utrecht gaat onderzoek doen naar een oude deal met de politicus uit Roermond.

Karaktermoord
Volgens DENK is het karaktermoord en zijn het leugens van de media. Voor de publicatie van het stuk in NRC Handelsblad kwam de partij ook al met een video, waarbij de aanval wordt ingezet op 'de gevestigde orde'. DENK publiceerde maandag, nog voor de publicatie in de krant, ook al een video. Om die video en het standpunt van de partij ontstond nogal wat ophef op onder meer social media.

Lees ook: DENK blijft achter Öztürk staan: 'NRC pleegt karaktermoord'

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

DENK blijft achter Öztürk staan: 'NRC pleegt karaktermoord'
Selçuk Öztürk derde op kandidatenlijst DENK
Clash tussen Bontes en Öztürk: 'Ga lekker naar Turkije'
Graus doet geen aangifte tegen Öztürk
Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

Iedere woensdag, zaterdag en zondag op L1 TV.

Bekijk hier de afleveringen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen