Overslaan en naar de inhoud gaan

Öztürk in nieuw filmpje over artikel NRC: trap er niet in!

Geplaatst opdonderdag 16 juni 2016 - 11:43

DENK, de partij van Tweede Kamerlid Selçuk Öztürk uit Roermond, opent opnieuw de aanval op de media.

In een nieuwe videoboodschap zegt DENK dat het artikel in NRC Handelsblad vol leugens staat. Volgens de partij is van geen sprake van integriteitskwesties, zoals de krant woensdag schreef. De strekking van de video: "Trap er niet in!".

Dubieus
In het stuk gaat het over een vastgoeddeal uit de tijd dat Öztürk nog zakenman en raadslid in Roermond was. Volgens NRC was de deal dubieus en zou Öztürk tienduizenden euro's voordeel hebben gehad.

'Geen commentaar'
Het is de eerste keer dat Öztürk zelf mondeling toelichting geeft over de zaak. Hij weigert verder met de media te spreken. Ook op een nadrukkelijk verzoek van L1 om een reactie ging hij niet in.

Deal
Zorginstelling Daelzicht uit Heel onderzoekt de deal en wil nagaan of er sprake is geweest van vriendjespolitiek. Ook een zorginstelling uit Utrecht gaat onderzoek doen naar een oude deal met de politicus uit Roermond.

Karaktermoord
Volgens DENK is het karaktermoord en zijn het leugens van de media. Voor de publicatie van het stuk in NRC Handelsblad kwam de partij ook al met een video, waarbij de aanval wordt ingezet op 'de gevestigde orde'. DENK publiceerde maandag, nog voor de publicatie in de krant, ook al een video. Om die video en het standpunt van de partij ontstond nogal wat ophef op onder meer social media.

Lees ook: DENK blijft achter Öztürk staan: 'NRC pleegt karaktermoord'

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

DENK blijft achter Öztürk staan: 'NRC pleegt karaktermoord'
Selçuk Öztürk derde op kandidatenlijst DENK
Clash tussen Bontes en Öztürk: 'Ga lekker naar Turkije'
Öztürk: 'Mensen bijelkaar brengen ontbrak in troonrede'
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen