Overslaan en naar de inhoud gaan

Ozb meest gestegen in Meerssen

Geplaatst opdinsdag 20 maart 2018 - 9:02

De onroerendezaakbelasting (ozb) is de afgelopen vier jaar in 24 gemeenten met 25 procent gestegen. Gemeente Meerssen is de koploper met 60 procent.

Dit blijkt uit het jaarlijkse woonlastenonderzoek van Vereniging Eigen Huis. In Meerssen betekent dit voor de huiseigenaar een lastenverzwaring van 170 euro (van 280 euro naar 450 euro).

40 procent
In Veendam, Duiven, Ameland en Koggenland zijn huiseigenaren in deze periode 40 procent of meer ozb gaan betalen. Landelijk gemiddeld stijgt de gemeentelijke belasting op de eigen woning in vier jaar tijd met 9,5 procent, ruim drie keer zo hard als de inflatie.

In Heerlen stijgt het met ruim 30 procent en in Weert met 23 procent. In andere gemeenten is de stijging minder, zo stijgt het in Kerkrade met 10 procent, in Roermond met 6,5 procent, in Venlo met 8,9 procent en in Venray met 12,3 procent. In Maastricht is er sprake van een stijging van 7,4 procent.

Klik hier voor meer cijfers.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen