Overslaan en naar de inhoud gaan

Oxygen moest finale in één dag voorbereiden vanwege corona

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 12:48

De Maastrichtse dansgroep Oxygen, die vierde werd in het Amerikaanse tv-programma World of Dance, heeft de finale in één dag moeten voorbereiden vanwege de wereldwijde corona-uitbraak.

De opnames van de (halve) finales vonden een paar maanden geleden al plaats in de Verenigde Staten. In de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) werd de finale van de dansshow uitgezonden.

Lees ook: Dansgroep Oxygen wint finale World of Dance niet

Emergency meeting
De Maastrichtse Jennifer Romen, dansleider van groep, zegt dat tijdens de opnames van de halve finale de gevolgen van de corona-uitbraak duidelijk werden. "Na de halve finale hebben we een soort emergency meeting gehad met alle kandidaten", zegt Romen.

"Toen werd er eigenlijk gezegd: jongens, jullie zien wat er op het nieuws gaande is. We willen jullie zo snel mogelijk thuis krijgen dus we filmen die finale morgen. Op dat moment was iedereen een beetje in shock, we hadden heel weinig tijd om voor te bereiden en we moesten met de middelen die we hadden het beste eruit proberen te halen."

Jennifer keek de finale afgelopen nacht in een hotellobby:

Vliegverkeer niet veel later stilgelegd
Toen de finale uiteindelijk was opgenomen, had Jennifer amper tijd om na te genieten. "De productie stond klaar om ons naar het vliegveld te brengen", zegt ze. Niet veel later sloot president Donald Trump de grenzen en lag het vliegverkeer plat. "We hebben niet gewonnen, maar zijn super trots. De ervaring is echt ongelooflijk geweest."

Bekijk hier het optreden dat in één dag tijd werd voorbereid:

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen