Overslaan en naar de inhoud gaan

Oxygen moest finale in één dag voorbereiden vanwege corona

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 12:48

De Maastrichtse dansgroep Oxygen, die vierde werd in het Amerikaanse tv-programma World of Dance, heeft de finale in één dag moeten voorbereiden vanwege de wereldwijde corona-uitbraak.

De opnames van de (halve) finales vonden een paar maanden geleden al plaats in de Verenigde Staten. In de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) werd de finale van de dansshow uitgezonden.

Lees ook: Dansgroep Oxygen wint finale World of Dance niet

Emergency meeting
De Maastrichtse Jennifer Romen, dansleider van groep, zegt dat tijdens de opnames van de halve finale de gevolgen van de corona-uitbraak duidelijk werden. "Na de halve finale hebben we een soort emergency meeting gehad met alle kandidaten", zegt Romen.

"Toen werd er eigenlijk gezegd: jongens, jullie zien wat er op het nieuws gaande is. We willen jullie zo snel mogelijk thuis krijgen dus we filmen die finale morgen. Op dat moment was iedereen een beetje in shock, we hadden heel weinig tijd om voor te bereiden en we moesten met de middelen die we hadden het beste eruit proberen te halen."

Jennifer keek de finale afgelopen nacht in een hotellobby:

Vliegverkeer niet veel later stilgelegd
Toen de finale uiteindelijk was opgenomen, had Jennifer amper tijd om na te genieten. "De productie stond klaar om ons naar het vliegveld te brengen", zegt ze. Niet veel later sloot president Donald Trump de grenzen en lag het vliegverkeer plat. "We hebben niet gewonnen, maar zijn super trots. De ervaring is echt ongelooflijk geweest."

Bekijk hier het optreden dat in één dag tijd werd voorbereid:

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen