Overslaan en naar de inhoud gaan

Oxygen moest finale in één dag voorbereiden vanwege corona

Geplaatst opdonderdag 13 augustus 2020 - 12:48

De Maastrichtse dansgroep Oxygen, die vierde werd in het Amerikaanse tv-programma World of Dance, heeft de finale in één dag moeten voorbereiden vanwege de wereldwijde corona-uitbraak.

De opnames van de (halve) finales vonden een paar maanden geleden al plaats in de Verenigde Staten. In de nacht van woensdag op donderdag (Nederlandse tijd) werd de finale van de dansshow uitgezonden.

Lees ook: Dansgroep Oxygen wint finale World of Dance niet

Emergency meeting
De Maastrichtse Jennifer Romen, dansleider van groep, zegt dat tijdens de opnames van de halve finale de gevolgen van de corona-uitbraak duidelijk werden. "Na de halve finale hebben we een soort emergency meeting gehad met alle kandidaten", zegt Romen.

"Toen werd er eigenlijk gezegd: jongens, jullie zien wat er op het nieuws gaande is. We willen jullie zo snel mogelijk thuis krijgen dus we filmen die finale morgen. Op dat moment was iedereen een beetje in shock, we hadden heel weinig tijd om voor te bereiden en we moesten met de middelen die we hadden het beste eruit proberen te halen."

Jennifer keek de finale afgelopen nacht in een hotellobby:

Vliegverkeer niet veel later stilgelegd
Toen de finale uiteindelijk was opgenomen, had Jennifer amper tijd om na te genieten. "De productie stond klaar om ons naar het vliegveld te brengen", zegt ze. Niet veel later sloot president Donald Trump de grenzen en lag het vliegverkeer plat. "We hebben niet gewonnen, maar zijn super trots. De ervaring is echt ongelooflijk geweest."

Bekijk hier het optreden dat in één dag tijd werd voorbereid:

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen