Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Overzicht: Onrust tussen motorbendes in Limburg

Geplaatst opwoensdag 27 mei 2015 - 16:06

Het is al lange tijd onrustig in de Limburgse motorclubwereld. Een overzicht.

De spanningen beginnen vorig jaar wanneer de Bandidos besluiten zich in Limburg te vestigen. De van oorsprong Amerikaanse motorclub is groot in Duitsland en steekt de grens over naar ons land. De eerste 'chapter' wordt in maart 2014 opgericht in Sittard.

Harrie Ramakers
President van de Limburgse afdeling wordt Harrie Ramakers. Hij is oud-lid van de Nomads, een tak van de Hells Angels. Die wordt opgeheven na een moordpartij in 2004 waarbij drie leden omkomen. Ramakers is verdachte in die zaak, maar wordt vrijgesproken.

Aanslagen
Motorclub Bandidos is de aartsrivaal van de Hells Angels en hoeft dus niet te rekenen op een warm onthaal. Op het huis van kersvers Bandidos-voorman Ramakers wordt één dag na de oprichting van de chapter een aanslag gepleegd. En daar blijft het niet bij; een week later is het opnieuw raak. Wie verantwoordelijk is voor de aanslagen wordt nooit opgehelderd.

Incidenten
De spanningen lopen verder op. Tijdens de jaarlijkse Sint Joepmarkt in Sittard komen Hells Angels uit het hele land naar het centrum van de stad. Ze willen duidelijk maken dat de Bandidos er niets te zoeken hebben. En in 2015 blijft het onrustig: er vallen schoten bij een vechtpartij in een café in Sittard. Een aantal Bandidos gaat op de vuist met leden van een aan de Hells Angels gelieerde motorclub.

Bedreiging
Burgemeesters in Zuid-Limburg zitten ondertussen met de rivaliserende motorbendes in hun maag. Burgemeester Jos Som van Kerkrade laat het pand van de Hells Angels in zijn gemeente dichtspijkeren. Hij wordt nu 24 uur per dag beveiligd na ernstige bedreigingen. Justitie wil niet zeggen uit welke hoek die afkomstig zijn.

Van der Steur
Afgelopen maandag was veiligheidsminister Ard van der Steur nog op bezoek in Limburg. Hij liet zich in Maastricht bijpraten over de problematiek rond de motorbendes. Burgemeester Onno Hoes, die de acties coördineert, vroeg Den Haag onlangs nog om extra agenten, maar kreeg nul op het rekest. Van der Steur zei na het bezoek aan onze provincie wel de motorbendes te willen verbieden. Dat lijkt geen eenvoudige klus, voor een dergelijk verbod is namelijk een grondwetswijziging nodig.

Lees hier meer over de mega-actie tegen motorbendes.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Harrie Ramakers verdacht van schietpartij in café Sittard
Persconferentie over mega-actie tegen motorbendes
Geen extra politie Limburg om motorbendes aan te pakken
Minister Van der Steur wil verbod op motorclubs
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen