Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Overzicht: Onrust tussen motorbendes in Limburg

Geplaatst opwoensdag 27 mei 2015 - 16:06

Het is al lange tijd onrustig in de Limburgse motorclubwereld. Een overzicht.

De spanningen beginnen vorig jaar wanneer de Bandidos besluiten zich in Limburg te vestigen. De van oorsprong Amerikaanse motorclub is groot in Duitsland en steekt de grens over naar ons land. De eerste 'chapter' wordt in maart 2014 opgericht in Sittard.

Harrie Ramakers
President van de Limburgse afdeling wordt Harrie Ramakers. Hij is oud-lid van de Nomads, een tak van de Hells Angels. Die wordt opgeheven na een moordpartij in 2004 waarbij drie leden omkomen. Ramakers is verdachte in die zaak, maar wordt vrijgesproken.

Aanslagen
Motorclub Bandidos is de aartsrivaal van de Hells Angels en hoeft dus niet te rekenen op een warm onthaal. Op het huis van kersvers Bandidos-voorman Ramakers wordt één dag na de oprichting van de chapter een aanslag gepleegd. En daar blijft het niet bij; een week later is het opnieuw raak. Wie verantwoordelijk is voor de aanslagen wordt nooit opgehelderd.

Incidenten
De spanningen lopen verder op. Tijdens de jaarlijkse Sint Joepmarkt in Sittard komen Hells Angels uit het hele land naar het centrum van de stad. Ze willen duidelijk maken dat de Bandidos er niets te zoeken hebben. En in 2015 blijft het onrustig: er vallen schoten bij een vechtpartij in een café in Sittard. Een aantal Bandidos gaat op de vuist met leden van een aan de Hells Angels gelieerde motorclub.

Bedreiging
Burgemeesters in Zuid-Limburg zitten ondertussen met de rivaliserende motorbendes in hun maag. Burgemeester Jos Som van Kerkrade laat het pand van de Hells Angels in zijn gemeente dichtspijkeren. Hij wordt nu 24 uur per dag beveiligd na ernstige bedreigingen. Justitie wil niet zeggen uit welke hoek die afkomstig zijn.

Van der Steur
Afgelopen maandag was veiligheidsminister Ard van der Steur nog op bezoek in Limburg. Hij liet zich in Maastricht bijpraten over de problematiek rond de motorbendes. Burgemeester Onno Hoes, die de acties coördineert, vroeg Den Haag onlangs nog om extra agenten, maar kreeg nul op het rekest. Van der Steur zei na het bezoek aan onze provincie wel de motorbendes te willen verbieden. Dat lijkt geen eenvoudige klus, voor een dergelijk verbod is namelijk een grondwetswijziging nodig.

Lees hier meer over de mega-actie tegen motorbendes.

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Harrie Ramakers verdacht van schietpartij in café Sittard
Persconferentie over mega-actie tegen motorbendes
Geen extra politie Limburg om motorbendes aan te pakken
Minister Van der Steur wil verbod op motorclubs
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Locaties Tour de L1mbourg 2019
Uitgelicht
Alle locaties Tour de L1mbourg 2019

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1. Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1.

Sander Kleikers en Gert Jakobs ontvangen iedere dag in een nieuwe Limburgse gemeente mooie gasten aan tafel om te praten over de verrichtingen van Wout en Tom in de Tour, en de liefde voor Limburg.

Bekijk hier alle locaties
Babyfoto promobox 1
Uitgelicht
De leukste babyfoto van Limburg. Stuur een foto in.

De babyfotowedstrijd is van start. Is in jouw familie in 2018 een baby geboren? Woont de kleine in Limburg?
Stuur dan een foto in voor onze zoektocht naar de leukste babyfoto van de provincie.

1limburg.nl/babyfoto

Meest gelezen