Overslaan en naar de inhoud gaan

Overzicht: Limburgse clubs slaan slag in transferperiode

Geplaatst opdinsdag 3 februari 2015 - 6:24

De Limburgse voetbalclubs hebben maandagavond bepaald niet stilgezeten tijdens de laatste uren van de transferperiode.

Op het einde van het winterse transferwindow sloegen MVV, VVV, Fortuna Sittard en Roda JC hun slag.

Fortuna Sittard
Fortuna haalde maandagavond op de valreep nog een middenvelder binnen. Muhammed Mert speelde eerder dit seizoen voor NEC. De 19-jarige speler maakt het seizoen op amateurbasis in Sittard af. Volgens manager voetbalzaken Charly Chudik stond de middenvelder al een tijdje op het verlanglijstje van Fortuna.

MVV
Bij MVV keert een oude bekende terug. De Maastrichtenaren halen Leroy Labylle op bij PEC Zwolle. De 23-jarige verdediger wordt tot het einde van het seizoen gehuurd. Labylle speelde eerder in de Geusselt: in 2,5 seizoenen maakte hij vier doelpunten. Alessio Alessandro vertrekt dan weer. De van Genk gehuurde speler komt vanaf dinsdag uit voor het Belgische Patro Eisden.

VVV-Venlo
In Venlo kwam er nog een keeper bij. VVV huurt doelman Alex Tabakis voor de rest van het seizoen. Eerder vertrok tweede keeper Danny Wintjens naar PSV, met de 22-jarige Griek in de gelederen beschikt VVV weer over drie keepers.

Roda JC
Bij Roda JC kwam er op de laatste dag van de transferperiode niet alleen een nieuwe speler bij, er vertrok er ook een. Het contract van Wiljan Pluim werd per direct ontbonden. De middenvelder kwam niet meer voor in de plannen van René Trost cum suis. Daarbij zou zijn salaris dusdanig op de begroting drukken dat werd besloten zijn aflopende contract -in onderling overleg- nu al te ontbinden.

Waar in Kerkrade een middenvelder vertrok, kwam er een verdediger bij. Arjan Swinkels komt over van Lierse SK, waar de 30-jarige voetballer onlangs aan de kant was gezet.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Pluim genomineerd voor Bronzen Stier
Roda zonder Pluim naar Emmen
Roda-VVV 7-12-14
Titelaspiraties Roda lopen tikje op in Venlo
Interesse van NAC, Willem II en Inter Baku in Wiljan Pluim
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen