Overslaan en naar de inhoud gaan

Overwinning voor Luuk van Helden in veldrit Schweiberg

Geplaatst opzondag 10 november 2019 - 17:32

Luuk van Helden heeft zijn tweede overwinning van de wintercompetitie binnen.

De veldrijder uit Vlodrop kwam in Schweiberg als eerste over de streep en liet Joep Keijsers uit Maarn ruim een halve minuut achter zich.

Veldrijden
Niels Verbruggen uit Nuenen finishte als derde. Van Helden gaat ook aan kop in het klassement om de Toma Cycles Cup en heeft 18 punten voorsprong op Luuk Muggleton uit Linne.

Bij de masters mocht Edwin Raats voor het eerst sinds lange tijd de bloemen niet mee naar huis nemen. De master uit Helmond moest de eer laten aan de Stefan Ganser uit Duitsland, maar behoudt wel de leiding in het klassement. Ganser had bijna tweeëneenhalve minuut voorsprong op Raats en dubbelde de rest van het deelnemersveld.

Mountainbike
Bij de mountainbikers kwam Erwin Bakker uit Neerkant met een flinke voorsprong over de finish. Stijn Daemen uit Landgraaf werd tweede en had meer dan vier minuten achterstand op Bakker. Stef Hendriks uit Haelen kwam als derde over de streep. Ruben Verhees uit het Belgische Hamont gaat na vijf wedstrijden aan de leiding bij de mountainbikers. Tim Koch uit Grashoek volgt op zeven punten.

Bij de masters stak Stephan Lotz uit Maasmechelen met kop en schouders boven de andere mountainbikers uit. Hij had een ronde voorsprong op de andere masters, waarvan klassementsleider Jurgen van Vlasselaer uit As als tweede over de streep kwam. Jacques Cox uit Neer finishte als derde en was de eerste 50-plusser die in Schweiberg de finishlijn passeerde.

Vrouwen
Dirkje Cox verscheen voor de tweede keer dit seizoen aan de start in de wintercompetitie en ging opnieuw met de bloemen aan de haal. De veldrijdster uit Holset kwam met 46 seconden voorsprong op Tamara Janssen uit Hoensbroek over de finish. Janssen handhaafde zich aan kop van het klassement en heeft 17 punten voorsprong op Kirsten Simons uit Echt.

De strijd in de wintercompetitie gaat zondag verder in Meijel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen