Overslaan en naar de inhoud gaan

Overwinning voor Luuk van Helden in veldrit Schweiberg

Geplaatst opzondag 10 november 2019 - 17:32

Luuk van Helden heeft zijn tweede overwinning van de wintercompetitie binnen.

De veldrijder uit Vlodrop kwam in Schweiberg als eerste over de streep en liet Joep Keijsers uit Maarn ruim een halve minuut achter zich.

Veldrijden
Niels Verbruggen uit Nuenen finishte als derde. Van Helden gaat ook aan kop in het klassement om de Toma Cycles Cup en heeft 18 punten voorsprong op Luuk Muggleton uit Linne.

Bij de masters mocht Edwin Raats voor het eerst sinds lange tijd de bloemen niet mee naar huis nemen. De master uit Helmond moest de eer laten aan de Stefan Ganser uit Duitsland, maar behoudt wel de leiding in het klassement. Ganser had bijna tweeëneenhalve minuut voorsprong op Raats en dubbelde de rest van het deelnemersveld.

Mountainbike
Bij de mountainbikers kwam Erwin Bakker uit Neerkant met een flinke voorsprong over de finish. Stijn Daemen uit Landgraaf werd tweede en had meer dan vier minuten achterstand op Bakker. Stef Hendriks uit Haelen kwam als derde over de streep. Ruben Verhees uit het Belgische Hamont gaat na vijf wedstrijden aan de leiding bij de mountainbikers. Tim Koch uit Grashoek volgt op zeven punten.

Bij de masters stak Stephan Lotz uit Maasmechelen met kop en schouders boven de andere mountainbikers uit. Hij had een ronde voorsprong op de andere masters, waarvan klassementsleider Jurgen van Vlasselaer uit As als tweede over de streep kwam. Jacques Cox uit Neer finishte als derde en was de eerste 50-plusser die in Schweiberg de finishlijn passeerde.

Vrouwen
Dirkje Cox verscheen voor de tweede keer dit seizoen aan de start in de wintercompetitie en ging opnieuw met de bloemen aan de haal. De veldrijdster uit Holset kwam met 46 seconden voorsprong op Tamara Janssen uit Hoensbroek over de finish. Janssen handhaafde zich aan kop van het klassement en heeft 17 punten voorsprong op Kirsten Simons uit Echt.

De strijd in de wintercompetitie gaat zondag verder in Meijel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen