Overslaan en naar de inhoud gaan

Overwinning voor Luuk van Helden in veldrit Schweiberg

Geplaatst opzondag 10 november 2019 - 17:32

Luuk van Helden heeft zijn tweede overwinning van de wintercompetitie binnen.

De veldrijder uit Vlodrop kwam in Schweiberg als eerste over de streep en liet Joep Keijsers uit Maarn ruim een halve minuut achter zich.

Veldrijden
Niels Verbruggen uit Nuenen finishte als derde. Van Helden gaat ook aan kop in het klassement om de Toma Cycles Cup en heeft 18 punten voorsprong op Luuk Muggleton uit Linne.

Bij de masters mocht Edwin Raats voor het eerst sinds lange tijd de bloemen niet mee naar huis nemen. De master uit Helmond moest de eer laten aan de Stefan Ganser uit Duitsland, maar behoudt wel de leiding in het klassement. Ganser had bijna tweeëneenhalve minuut voorsprong op Raats en dubbelde de rest van het deelnemersveld.

Mountainbike
Bij de mountainbikers kwam Erwin Bakker uit Neerkant met een flinke voorsprong over de finish. Stijn Daemen uit Landgraaf werd tweede en had meer dan vier minuten achterstand op Bakker. Stef Hendriks uit Haelen kwam als derde over de streep. Ruben Verhees uit het Belgische Hamont gaat na vijf wedstrijden aan de leiding bij de mountainbikers. Tim Koch uit Grashoek volgt op zeven punten.

Bij de masters stak Stephan Lotz uit Maasmechelen met kop en schouders boven de andere mountainbikers uit. Hij had een ronde voorsprong op de andere masters, waarvan klassementsleider Jurgen van Vlasselaer uit As als tweede over de streep kwam. Jacques Cox uit Neer finishte als derde en was de eerste 50-plusser die in Schweiberg de finishlijn passeerde.

Vrouwen
Dirkje Cox verscheen voor de tweede keer dit seizoen aan de start in de wintercompetitie en ging opnieuw met de bloemen aan de haal. De veldrijdster uit Holset kwam met 46 seconden voorsprong op Tamara Janssen uit Hoensbroek over de finish. Janssen handhaafde zich aan kop van het klassement en heeft 17 punten voorsprong op Kirsten Simons uit Echt.

De strijd in de wintercompetitie gaat zondag verder in Meijel.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen