Overslaan en naar de inhoud gaan

Overwegbellen rinkelen maar door: treinverkeer vertraagd

Geplaatst opwoensdag 17 april 2019 - 22:15

Een overwegstoring gooit sinds woensdagavond roet in het eten op het spoor tussen Sittard en Heerlen.

Door de storing, die in ieder geval in Schinnen voor problemen zorgt, rijden er op het traject veel minder treinen dan gebruikelijk.

Stapvoets
De vertraging kan daardoor oplopen tot ongeveer 30 minuten. De treinen rijden op een gedeelte van het traject stapvoets. De problemen ontstonden rond 17:45 uur en zijn volgens de NS niet voor 22:30 uur verholpen.

Bellen
Bewoners van Schinnen die nabij het spoor woonachtig zijn melden dat de spoorwegovergang daar al uren gesloten is. Dat betekent eveneens dat de bellen van die overweg non-stop rinkelen, de overweglichten continu branden en automobilisten aanschuiven in een file, zonder dat zij uiteindelijk het spoor kunnen oversteken.

Problemen bij Venlo
Het treinverkeer in de omgeving van Venlo verliep woensdagavond eveneens verre van vlekkeloos. Eerst was er een tijdje geen treinverkeer mogelijk tussen Kaldenkirchen en Venlo vanwege een aanrijding, gevolgd door een lijkvinding op het traject tussen Venlo en Venray. Op die laatste route, onderdeel van de Maaslijn, rijdt woensdagavond geen enkele trein meer.

Lees ook: Lijkvinding: geen treinen meer tussen Venray en Venlo

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen