Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Overvallers in Ospel deden zich voor als arrestatieteam

Geplaatst opdinsdag 13 maart 2018 - 21:08

De drie overvallers die op 5 augustus vorig jaar een woning in Ospel binnendrongen, deden zich voor als arrestatieteam.

Dat was te zien in Opsporing Verzocht. Het tv-programma liet dinsdagavond beelden zien van de bewakingscamera van het huis aan de Klaarstraat.

Tiener vastgebonden
Op het moment van de overval was een jongen van 13 alleen thuis. Hij verstopte zich toen de gemaskerde mannen naar binnen kwamen, maar liet zich later toch zien omdat hij dacht dat het agenten waren. De jongen werd door de overvallers vastgebonden.

Vader
Ondertussen waarschuwde een fietser die voorbijkwam een bekende van de bewoners. Die belde op zijn beurt de vader van de jongen. De vader ging samen met een vriend naar de woning. Beiden werden bij binnenkomst gelijk tegen de grond gewerkt en ook met kabelbinders vastgebonden. Hun horloges werden afgepakt. Verder namen de gemaskerde mannen sieraden en contant geld mee uit de woning.

BMW
De daders vluchtten weg in een donkere BMW, die op vrijdagavond 11 augustus bijna volledig uitgebrand werd terugvonden aan de Sportcentrumlaan in Sittard. Uit onderzoek bleek dat het om een gestolen voertuig ging. De bolide werd op 12 juli in Aken gestolen. Daarna heeft de auto mogelijk rondgereden met gestolen kentekenplaten uit Landgraaf en Venray. De eigenaren van die kentekenplaten hebben niets met de overval te maken.

Lees ook: Klopjacht op overvallers die bewoners vastbonden

Youtube

Verdachte opgepakt
Eerder werd al een man uit Sittard opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de overval. De politie is nog volop bezig met de zaak en hoopt ook de andere verdachten op te sporen. Volgens een woordvoerder van de politie spraken de mannen met een Limburgs accent.

Lees ook: Sittardenaar voorgeleid na brute woningoverval Ospel

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg verkiezingen
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Groene Loper Bezoek Koning Willem-Alexander
Uitgelicht
De koning bezoekt de A2-tunnels in Maastricht

Op 29 maart brengt koning Willem-Alexander een bezoek aan de Groene Loper in Maastricht.
Volg 1Limburg en L1 voor alle informatie rondom dit bezoek.

Bekijk de rubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen