Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Overvallers in Ospel deden zich voor als arrestatieteam

Geplaatst opdinsdag 13 maart 2018 - 21:08

De drie overvallers die op 5 augustus vorig jaar een woning in Ospel binnendrongen, deden zich voor als arrestatieteam.

Dat was te zien in Opsporing Verzocht. Het tv-programma liet dinsdagavond beelden zien van de bewakingscamera van het huis aan de Klaarstraat.

Tiener vastgebonden
Op het moment van de overval was een jongen van 13 alleen thuis. Hij verstopte zich toen de gemaskerde mannen naar binnen kwamen, maar liet zich later toch zien omdat hij dacht dat het agenten waren. De jongen werd door de overvallers vastgebonden.

Vader
Ondertussen waarschuwde een fietser die voorbijkwam een bekende van de bewoners. Die belde op zijn beurt de vader van de jongen. De vader ging samen met een vriend naar de woning. Beiden werden bij binnenkomst gelijk tegen de grond gewerkt en ook met kabelbinders vastgebonden. Hun horloges werden afgepakt. Verder namen de gemaskerde mannen sieraden en contant geld mee uit de woning.

BMW
De daders vluchtten weg in een donkere BMW, die op vrijdagavond 11 augustus bijna volledig uitgebrand werd terugvonden aan de Sportcentrumlaan in Sittard. Uit onderzoek bleek dat het om een gestolen voertuig ging. De bolide werd op 12 juli in Aken gestolen. Daarna heeft de auto mogelijk rondgereden met gestolen kentekenplaten uit Landgraaf en Venray. De eigenaren van die kentekenplaten hebben niets met de overval te maken.

Lees ook: Klopjacht op overvallers die bewoners vastbonden

Youtube

Verdachte opgepakt
Eerder werd al een man uit Sittard opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de overval. De politie is nog volop bezig met de zaak en hoopt ook de andere verdachten op te sporen. Volgens een woordvoerder van de politie spraken de mannen met een Limburgs accent.

Lees ook: Sittardenaar voorgeleid na brute woningoverval Ospel

Advertentie
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Advertentie

Limburgs_kampioenschap_latje_trap

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Bekijk ons Pinkpop-fotoalbum

Geniet terug van de 1e en 2e Pinkpopdag in ons album. Beelden van vandaag worden gedurende de dag geplaatst. Heb jij ook beelden, stuur ze ons dan toe.

Pinkpop-fotoalbum
Uitgelicht
Limburgs Kampioenschap Latje Trap

L1 organiseert deze zomer in samenwerking met Moonen Movies het Limburgs Kampioenschap Latje Trap. Hierbij is het doel om het vaakst de lat te raken vanaf verschillende afstanden. Schop jij het tot de finale in het stadion van één van de Limburgse profclubs? Schrijf je dan in voor een van de onderstaande voorronden verspreid door de provincie.

Schrijf je in voor het LK Latje Trap
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 7 juli bij L1

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties

Meest gelezen