Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Overvallers in Ospel deden zich voor als arrestatieteam

Geplaatst opdinsdag 13 maart 2018 - 21:08

De drie overvallers die op 5 augustus vorig jaar een woning in Ospel binnendrongen, deden zich voor als arrestatieteam.

Dat was te zien in Opsporing Verzocht. Het tv-programma liet dinsdagavond beelden zien van de bewakingscamera van het huis aan de Klaarstraat.

Tiener vastgebonden
Op het moment van de overval was een jongen van 13 alleen thuis. Hij verstopte zich toen de gemaskerde mannen naar binnen kwamen, maar liet zich later toch zien omdat hij dacht dat het agenten waren. De jongen werd door de overvallers vastgebonden.

Vader
Ondertussen waarschuwde een fietser die voorbijkwam een bekende van de bewoners. Die belde op zijn beurt de vader van de jongen. De vader ging samen met een vriend naar de woning. Beiden werden bij binnenkomst gelijk tegen de grond gewerkt en ook met kabelbinders vastgebonden. Hun horloges werden afgepakt. Verder namen de gemaskerde mannen sieraden en contant geld mee uit de woning.

BMW
De daders vluchtten weg in een donkere BMW, die op vrijdagavond 11 augustus bijna volledig uitgebrand werd terugvonden aan de Sportcentrumlaan in Sittard. Uit onderzoek bleek dat het om een gestolen voertuig ging. De bolide werd op 12 juli in Aken gestolen. Daarna heeft de auto mogelijk rondgereden met gestolen kentekenplaten uit Landgraaf en Venray. De eigenaren van die kentekenplaten hebben niets met de overval te maken.

Lees ook: Klopjacht op overvallers die bewoners vastbonden

Youtube

Verdachte opgepakt
Eerder werd al een man uit Sittard opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de overval. De politie is nog volop bezig met de zaak en hoopt ook de andere verdachten op te sporen. Volgens een woordvoerder van de politie spraken de mannen met een Limburgs accent.

Lees ook: Sittardenaar voorgeleid na brute woningoverval Ospel

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
L1 Samen voor de Voedselbank: doneer een voedselpakket online

Een voedselpakket online doneren? Dat kan!

Je doneert dan direct aan de actie ‘L1 Samen voor de Voedselbank’. Met het geld van de donaties worden producten ingekocht en vervolgens verdeeld over de zes Voedselbanken in Limburg (Landgraaf, Roermond, Venray, Peel & Maas, Venlo en Weert).

Doneer hier
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Nieuw op L1 TV: Talent & Co

Het nieuwe tv-programma op L1 volgde een klein jaar vijf jonge Limburgse talenten op hun weg naar de verwezenlijking van hun artistieke droom. In de afsluitende aflevering van Talent & Co mogen kandidaten Fabiënne, Sino, Lotte, Pim en Tijn zich aan een volle zaal presenteren.

De afleveringen van het programma zijn te zien op zaterdagen vanaf 18.00 uur op L1.

Dit zijn de 5 talenten
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen