Overslaan en naar de inhoud gaan

'Overvallers juwelier Venlo wisten wat ze meenamen'

Geplaatst opdinsdag 10 april 2018 - 21:18

De overvallers die begin dit jaar toesloegen bij een juwelier in Venlo, gingen er vandoor met een aantal zeer exclusieve horloges.

"Het is de eerste greep die ze deden", vertelt een van de twee eigenaren van juwelier Nelissen aan de Markt bij Opsporing Verzocht.

"De schade is enorm. Wanneer dat door twee van deze knapen de nek om wordt gedraaid, dan is dat heel erg zuur."

Peperdure horloges
De twee overvallers gingen er onder meer met vijf Christiaan van der Klauw-horloges vandoor, met een prijs die begint bij 6000 euro. Ook namen ze twee klokjes van Staudt mee, een ander exclusief handgemaakt Nederlands horlogemerk. Die gaan normaal gesproken voor zo'n 14.000 euro over de toonbank.

Moeilijk te slijten
Ook werden enkele dure sieraden gestolen, waaronder onder meer gouden ringen met diamanten. Doordat het allemaal om exclusieve spullen gaat is de buit waarschijnlijk moeilijk te slijten, zeker omdat de bijbehorende papieren zijn achtergebleven in de juwelierszaak.

Video: Opsporing Verzocht

Bedreigd
In de uitzending werden bewakingsbeelden getoond van de overval, die niet veel langer dan anderhalve minuut duurde. De daders bedreigden de eigenaars en een medewerkster met een pistool, sloegen de vitrine in en gingen er met de buit vandoor.

Lees ook: Politie heeft beelden van gewapende overval Venlo

Achtervolging
De overvallers maakten gebruik van een rode scooter. Een van de twee eigenaars heeft nog geprobeerd de daders te achtervolgen. Eerst te voet, daarna met een koeriersbusje dat hem een lift aanbood. Bij de rotonde aan het begin van de Sint Urbanusweg moesten ze de achtervolging staken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen