Overslaan en naar de inhoud gaan

Overvaller videotheek dit keer snel aangehouden

Geplaatst opdinsdag 2 mei 2017 - 21:39

In Sittard is dinsdag opnieuw een overval gepleegd op de videotheek Broadway.

Ditmaal kon de dader worden aangehouden. De videotheek aan de Henric van Veldekestraat werd de afgelopen maanden al drie keer eerder overvallen.

Omstanders
De jongste overval gebeurde dinsdagavond rond 21:30 uur. De dader kwam de zaak binnen en bedreigde het aanwezige personeel met een (naar later bleek) nepwapen en een mes. Een van de medewerkers wist met een sms'je een familielid te waarschuwen, die vervolgens de politie alarmeerde. Omstanders hielden intussen de deur van de videotheek aan de buitenkant dicht, waardoor de dader niet weg kon komen. De politie kon hem zo aanhouden.

Zelfde dader
De zaak werd op 12 januari, 2 februari en 11 februari overvallen. De derde keer was de ondernemer zo kwaad dat hij uithaalde en de overvaller op zijn kop sloeg. De politie sprak na de derde keer al het vermoeden uit dat het steeds om dezelfde dader ging. Of de nu gearresteerde man inderdaad ook de vorige overvallen pleegde, is nog niet duidelijk.

Lees ook: Eigenaar videotheek deelde klap uit na derde overval

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Sittardenaren opgepakt na straatroof
Vechtpartij bij overval modelauto-winkel in Sittard
Man uit Nieuwstadt aangehouden na overval in Sittard
Woningoverval in Sittard
Twee gewonden bij woningoverval in Sittard
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen