Overslaan en naar de inhoud gaan

Overvaller videotheek dit keer snel aangehouden

Geplaatst opdinsdag 2 mei 2017 - 21:39

In Sittard is dinsdag opnieuw een overval gepleegd op de videotheek Broadway.

Ditmaal kon de dader worden aangehouden. De videotheek aan de Henric van Veldekestraat werd de afgelopen maanden al drie keer eerder overvallen.

Omstanders
De jongste overval gebeurde dinsdagavond rond 21:30 uur. De dader kwam de zaak binnen en bedreigde het aanwezige personeel met een (naar later bleek) nepwapen en een mes. Een van de medewerkers wist met een sms'je een familielid te waarschuwen, die vervolgens de politie alarmeerde. Omstanders hielden intussen de deur van de videotheek aan de buitenkant dicht, waardoor de dader niet weg kon komen. De politie kon hem zo aanhouden.

Zelfde dader
De zaak werd op 12 januari, 2 februari en 11 februari overvallen. De derde keer was de ondernemer zo kwaad dat hij uithaalde en de overvaller op zijn kop sloeg. De politie sprak na de derde keer al het vermoeden uit dat het steeds om dezelfde dader ging. Of de nu gearresteerde man inderdaad ook de vorige overvallen pleegde, is nog niet duidelijk.

Lees ook: Eigenaar videotheek deelde klap uit na derde overval

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Sittardenaren opgepakt na straatroof
Vechtpartij bij overval modelauto-winkel in Sittard
Man uit Nieuwstadt aangehouden na overval in Sittard
Woningoverval in Sittard
Twee gewonden bij woningoverval in Sittard
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen