Overslaan en naar de inhoud gaan

Overvaller juwelier jarenlang de cel in

Geplaatst opwoensdag 28 november 2018 - 14:55

Eén van de mannen die een overval pleegde op een juwelier in Venlo moet drie jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Roermond bepaald.

De 27-jarige Mohamed el H. uit Amsterdam was betrokken bij de overval begin dit jaar op klaarlichte dag in het centrum van Venlo. Het Openbaar Ministerie had een celstraf van zes jaar geëist.

Lees ook: Gewapende overval op juwelier, daders op de vlucht

Angst
De drie personeelsleden die in de bekende juwelierszaak aan het werk waren, moeten doodsangsten hebben uitgestaan. Ze werden onder schot gehouden door de overvallers die ondertussen met een sloophamer de ruiten van de vitrines insloegen.

Lees ook: OM eist jaren cel voor gewapende overval op juwelier

Dure klokjes
De overvallers gingen er vandoor met onder meer peperdure horloges met een waarde van in totaal tienduizenden euro's. Zo gristen ze vijf Christiaan van der Klauw-horloges uit de vitrine maar ook twee uurwerken van Staudt mee. Die zijn goed voor 14.000 euro per stuk.

Lees ook: 'Overvallers juwelier Venlo wisten wat ze meenamen'

Minderjarig
Voor de overval zijn nog drie andere mannen aangehouden, onder wie een jongen van zeventien jaar oud. Zij worden later berecht.

Een terugblik op wat er gebeurde op 10 januari 2018 in Venlo

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen