Overslaan en naar de inhoud gaan

Overvallen vrouw (68) krijgt 'witgewassen' geld niet terug

Geplaatst opzondag 29 november 2020 - 10:53

De 68-jarige vrouw die na een brute woningoverval in Sittard plots zelf verdacht werd van witwassen, vanwege de aanwezigheid van 150.000 euro in haar woning, krijgt haar geld voorlopig niet terug.

Dat blijkt uit stukken in handen van L1. De rechter acht de verdenking tegen de zestiger op dit moment goed onderbouwd.

Lees ook: Bejaarde vrouw plots zelf verdachte na brute woningoverval

Duizenden biljetten
De vrouw verzocht de rechter onlangs om het in beslag genomen bedrag, anderhalve ton in contanten, terug te geven. Het geld was op 4 juli 2019 in beslag genomen door de politie. De agenten waren juist in haar woning, omdat ze net op brute wijze was overvallen door drie mannen. Die hadden de vrouw en haar echtgenoot vastgebonden, geslagen en onder schot gehouden.

Ze vroegen de vrouw waar de kluis was. Nog voordat die kluis werd geopend, was politie al bij de woning in de Pepijnstraat. Agenten wilden weten waarom de overvallers zo geinteresseerd waren in de kluis. Daar bleek toen 150.000 euro in te liggen, in biljetten van 50 euro.

Stevig gespaard
De vrouw verklaarde later dat het merendeel van het bedrag afkomstig was uit de erfenis van haar overleden vader. Het overige deel zou ze zelf hebben gespaard. Onderzoek wees echter uit dat ze iets minder dan 30.000 euro kreeg uit genoemde erfenis. Dat bedrag is tijdens onderzoek door de politie niet teruggevonden op bankrekeningen van de vrouw.

Lees ook: Verdachte woningoverval Sittard opgepakt in Roemenië

Nooit verhoord
Advocaat Raimon Maessen beklaagde zich tijdens een recente zitting over het trage verloop van het onderzoek. Sinds juli 2019 werd zijn cliënte geen enkele keer verhoord. Justitie heeft de rechter echter laten weten dat dit verhoor op korte termijn zal plaatsvinden.

Op basis van het huidige dossier acht de rechter het 'niet onwaarschijnlijk' dat de vrouw haar geld op termijn inderdaad moet afstaan, een zogenaamde 'ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel'. Advocaat Maessen wil vooralsnog geen commentaar geven op vragen van L1.

Roemeense verdachten
De zaak rondom de woningoverval zelf draait overigens op volle toeren. Er zijn drie Roemeense verdachten in beeld. Opsporingsdiensten speuren nog naar een van hen. Een ander zit vast in Roemenië en moet daar eerst een straf uitzitten, voordat hij naar Nederland komt. De derde verdachte zit sinds eind oktober wel vast in Nederland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen