Overslaan en naar de inhoud gaan

Overval in Velden opnieuw door nepagenten

Geplaatst opvrijdag 2 oktober 2015 - 15:54

Meerdere daders van de gewelddadige overval woensdagavond op een woning in Velden droegen politiekleding. Dat heeft de politie vrijdag bevestigd.

Dat was ook het geval in februari van dit jaar, bij een overval door nepagenten in dezelfde buurtschap even buiten de bebouwde kom van Velden. De politie onderzoekt of er verband is tussen beide overvallen.

Lees ook: Man mishandeld bij woningoverval in Velden

Naar ziekenhuis
Bij de overval woensdag op een woning aan de Ebberstraat werd één van de twee bewoners zo mishandeld dat hij naar het ziekenhuis moest. De daders waren vier of vijf gemaskerde personen. Minstens twee van hen droegen kleding waarop het woord politie stond. Of het om een jack, en hesje of een uniformjas ging, is nog niet bekend.

De politie heeft dat in onderzoek, zegt een woordvoerster. Nog niet bekend is of de overvallers iets buit hebben gemaakt. Ze zijn nog spoorloos.

Eén arrestatie
De eerdere overval op een boerderij aan de weg Hasselt, gebeurde op 12 februari. Ook daar werd een bewoner zwaar mishandeld door vijf daders van wie er enkelen een jas droegen met het woord politie erop. De buit bedroeg 9000 euro.

De politie kon enkele uren na deze overval één verdachte aanhouden, een man van 48 uit Eindhoven.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Binnen blijven, gewapende man op vlucht in Velden
Veldenaren mogen weer naar buiten, ook Rijksweg vrijgegeven
Man mishandeld bij woningoverval in Velden
Buit gewapende woningoverval Velden gevonden
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen