Overslaan en naar de inhoud gaan

Overval op supermarkt Schinnen: één persoon gewond

Geplaatst opwoensdag 24 februari 2021 - 7:54

Bij een overval op een supermarkt in Schinnen woensdag is één persoon gewond geraakt.

Twee verdachten kwamen rond 7:15 uur de winkel aan het Scalaplein binnen en maakten een onbekende hoeveelheid geld buit. Daarna sloegen ze op de vlucht.

Video: Orange Media

Lichtgewond
Volgens de politie waren enkele medewerkers en bezoekers in de supermarkt aanwezig. Eén persoon raakte lichtgewond en wordt momenteel medisch verzorgd. Het is niet bekend of het om een consument of medewerker gaat.

De schrik zit er goed in
Een ooggetuige zag het allemaal gebeuren. "Ik was koffie aan het drinken en zag twee personen uit een zwarte auto springen. Ze renden richting de supermarkt en binnen een paar minuten was het gebeurd", vertelt ze geschrokken in de L1 Nieuwsshow. De daders droegen op dat moment bivakmutsen.

Ze twijfelde geen minuut en greep naar de telefoon om de politie te bellen. "Ik stond te trillen op mijn benen, maar de politie was gelukkig al snel hier."

Vluchtauto
De overvallers vluchtten in een zwarte Mercedes-Benz CLS 55 AMG. Vermoedelijk zat een handlanger van het duo achter het stuur zodat ze allemaal snel konden vluchten na de overval. Het voertuig werd later die ochtend in Puth aangetroffen. Daar zijn ze waarschijnlijk overgestapt in een Peugeot 206. Er is een Burgernetbericht verspreid in de hoop de daders te kunnen pakken.

De supermarkt houdt de deuren nog gesloten omdat de politie de omgeving onderzoekt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen