Overslaan en naar de inhoud gaan

Overtuigende zege Floortje Hover bij COC Songfestival

Geplaatst opzondag 9 december 2018 - 10:16

Met het nummer 'Isabelle' heeft zangeres Floortje Hover de jury van het COC Songfestival volledig voor zich gewonnen. Ze kreeg 191 punten en liet daarmee de concurrentie op ruime afstand achter.

Hover, zelf afkomstig uit Echt, vertegenwoordigde COC Limburg tijdens het festival. De tweede plek was voor COC Rotterdam Rijnmond (158 punten), terwijl het brons met 141 punten voor COC Kennemerland was.

Willeke Alberti
Dankzij Hover kan het festival terugkeren naar waar het ooit is begonnen. In 1994 behaalde Willeke Alberti slechts vier punten op het Eurovisie Songfestival. Voor het COC, een belangenorganisatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen, reden om met een alternatief festival te komen. Het was de Limburgse tak die daarin het voortouw nam en de eerste editie organiseerde. Inmiddels is het, zo schrijft de organisatie, 'een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio's aan meedoen met liedjes rondom seksuele- en genderdiversiteit.'

Jaren afwezigheid
Het was uitgerekend COC Limburg dat jarenlang ontbrak op het festival. Met Floortje Hover had de Limburgse delegatie eindelijk weer een act en prompt werd er overtuigend gewonnen. 'Op korte termijn gaan we met hen in gesprek om te kijken of de finale volgend jaar in Limburg georganiseerd gaat worden. De 25e editie zou daarmee terugkeren waar het festival ooit begonnen is', schrijft de organisatie.

Hover is door Pride Amsterdam uitgenodigd om op te treden tijdens de komende editie van het festijn.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen