Overslaan en naar de inhoud gaan

Overtuigende zege Floortje Hover bij COC Songfestival

Geplaatst opzondag 9 december 2018 - 10:16

Met het nummer 'Isabelle' heeft zangeres Floortje Hover de jury van het COC Songfestival volledig voor zich gewonnen. Ze kreeg 191 punten en liet daarmee de concurrentie op ruime afstand achter.

Hover, zelf afkomstig uit Echt, vertegenwoordigde COC Limburg tijdens het festival. De tweede plek was voor COC Rotterdam Rijnmond (158 punten), terwijl het brons met 141 punten voor COC Kennemerland was.

Willeke Alberti
Dankzij Hover kan het festival terugkeren naar waar het ooit is begonnen. In 1994 behaalde Willeke Alberti slechts vier punten op het Eurovisie Songfestival. Voor het COC, een belangenorganisatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen, reden om met een alternatief festival te komen. Het was de Limburgse tak die daarin het voortouw nam en de eerste editie organiseerde. Inmiddels is het, zo schrijft de organisatie, 'een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio's aan meedoen met liedjes rondom seksuele- en genderdiversiteit.'

Jaren afwezigheid
Het was uitgerekend COC Limburg dat jarenlang ontbrak op het festival. Met Floortje Hover had de Limburgse delegatie eindelijk weer een act en prompt werd er overtuigend gewonnen. 'Op korte termijn gaan we met hen in gesprek om te kijken of de finale volgend jaar in Limburg georganiseerd gaat worden. De 25e editie zou daarmee terugkeren waar het festival ooit begonnen is', schrijft de organisatie.

Hover is door Pride Amsterdam uitgenodigd om op te treden tijdens de komende editie van het festijn.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen