Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Overtuigende zege Floortje Hover bij COC Songfestival

Geplaatst opzondag 9 december 2018 - 10:16

Met het nummer 'Isabelle' heeft zangeres Floortje Hover de jury van het COC Songfestival volledig voor zich gewonnen. Ze kreeg 191 punten en liet daarmee de concurrentie op ruime afstand achter.

Hover, zelf afkomstig uit Echt, vertegenwoordigde COC Limburg tijdens het festival. De tweede plek was voor COC Rotterdam Rijnmond (158 punten), terwijl het brons met 141 punten voor COC Kennemerland was.

Willeke Alberti
Dankzij Hover kan het festival terugkeren naar waar het ooit is begonnen. In 1994 behaalde Willeke Alberti slechts vier punten op het Eurovisie Songfestival. Voor het COC, een belangenorganisatie van homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen, reden om met een alternatief festival te komen. Het was de Limburgse tak die daarin het voortouw nam en de eerste editie organiseerde. Inmiddels is het, zo schrijft de organisatie, 'een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio's aan meedoen met liedjes rondom seksuele- en genderdiversiteit.'

Jaren afwezigheid
Het was uitgerekend COC Limburg dat jarenlang ontbrak op het festival. Met Floortje Hover had de Limburgse delegatie eindelijk weer een act en prompt werd er overtuigend gewonnen. 'Op korte termijn gaan we met hen in gesprek om te kijken of de finale volgend jaar in Limburg georganiseerd gaat worden. De 25e editie zou daarmee terugkeren waar het festival ooit begonnen is', schrijft de organisatie.

Hover is door Pride Amsterdam uitgenodigd om op te treden tijdens de komende editie van het festijn.

Kom in actie en steun 'L1 Samen voor de Voedselbank'.
Doneer online een voedselpakket.

Advertentie
Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen