Overslaan en naar de inhoud gaan

Overtredingen geconstateerd in panden Venloos raadslid

Geplaatst opmaandag 27 augustus 2018 - 22:48

In vier panden van het Venlose raadslid Ali Oruç zijn tussen 2009 en juli 2018 bij controles misstanden gesignaleerd.

Dat blijkt uit een overzicht dat het gemeentebestuur van Venlo heeft gestuurd naar de gemeenteraad. De oppositiepartijen CDA, VVD, PVV en D66 hadden daar om gevraagd na publicaties in De Limburger.

Overtredingen
Kern daarvan was - in de woorden van de krant - dat Oruç geld verdient met het huisvesten van arbeidsmigranten onder schrale omstandigheden.

In het overzicht staat dat op 12 juli van dit jaar in een pand van Oruç aan de Veldenseweg twaalf slaapplaatsen zijn aangetroffen en er acht personen aanwezig waren. Terwijl er maar vier personen mogen wonen. In dezelfde woning werd eerder ook al een andere overtreding geconstateerd.

Lees ook: Venloos raadslid verdacht van fraude en witwaspraktijken

Illegale zaken
Bij nog drie van de in totaal tien panden van het raadslid van EENLokaal werden in het verleden illegale zaken geconstateerd. In oktober 2009 bleken vijf personen te wonen in een huis aan de Geresstraat in Blerick. Dat waren er meer dan toegestaan.

De illegale situatie werd opgeheven doordat er een gezin is gaan wonen, zo staat in het gemeentelijk overzicht.

Wonen in de kelder
In maart 2015 bleek er bij een controle in woning aan de Mezenkampstraat in Blerick dat er vier Bulgaren in de kelder woonden. Oruç liet weten daar niet van op de hoogte te zijn. Bij een hercontrole diezelfde avond waren de vier op eigen gelegenheid vertrokken.

Ook was de brandveiligheid niet op orde in het pand en waren er bouwtechnische gebreken. Die zijn daarna door eigenaar Oruç in orde gemaakt, aldus het overzicht.

Geen bouwvergunning
Een laatste overtreding werd eind juni 2016 geconstateerd. Toen bleek dat een pand aan de Straelseweg verbouwd werd zonder vergunning. Daarop werd de verbouwing stilgelegd. Pas nadat in september 2016 een vergunning was verleend voor de splitsing van de woning in vier appartementen, was de illegale situatie voorbij.

De verwachting is dat de gemeenteraad van Venlo zich binnenkort buigt over de rapportage. Oruç zelf heeft begin augustus zijn raadslidmaatschap tijdelijk neergelegd vanwege alle ophef rond zijn persoon.

Lees ook: Van witwassen verdacht raadslid legt functie tijdelijk neer

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen