Overslaan en naar de inhoud gaan

Overstromingsrisico snel vergeten door huizenzoekers

Geplaatst opvrijdag 23 juli 2021 - 12:46

In 1993 en 1995 stroomden meerdere Limburgse dorpen onder. Maar dat had verrassend genoeg nauwelijks effect op de lokale woningmarkt, meldt RTL Z. Sterker nog: woningen vlak aan de Maas gingen de afgelopen jaren voor een extra hoge prijs over de toonbank.

Dat blijkt uit een analyse van het Kadaster in opdracht van de nieuwszender.

Pluspunt
Veel mensen willen aan het water wonen, ziet onderzoeker Paul de Vries. Water in de buurt wordt dus vaak gezien als een pluspunt, waardoor de prijs van een huis omhoog gaat. Bovendien zijn de meeste mensen tijdens een bezichtiging helemaal niet bezig met het nieuws van jaren geleden. "Risico's op de woningmarkt worden snel vergeten. Denk ook aan de kredietcrisis", zegt De Vries.

Korte dip
Niet alle woningen aan de Maas werden overigens voor de hoofdprijs verkocht. De huizenprijzen in Itteren en Borgharen lopen al zeven jaar achter op andere plaatsen die dichtbij de Maas gelegen zijn. Ook in 1995, toen er opnieuw grote overstromingen plaatsvonden, was er een korte dip te zien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie Ć©n bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen