Overslaan en naar de inhoud gaan

Overstromingsrisico snel vergeten door huizenzoekers

Geplaatst opvrijdag 23 juli 2021 - 12:46

In 1993 en 1995 stroomden meerdere Limburgse dorpen onder. Maar dat had verrassend genoeg nauwelijks effect op de lokale woningmarkt, meldt RTL Z. Sterker nog: woningen vlak aan de Maas gingen de afgelopen jaren voor een extra hoge prijs over de toonbank.

Dat blijkt uit een analyse van het Kadaster in opdracht van de nieuwszender.

Pluspunt
Veel mensen willen aan het water wonen, ziet onderzoeker Paul de Vries. Water in de buurt wordt dus vaak gezien als een pluspunt, waardoor de prijs van een huis omhoog gaat. Bovendien zijn de meeste mensen tijdens een bezichtiging helemaal niet bezig met het nieuws van jaren geleden. "Risico's op de woningmarkt worden snel vergeten. Denk ook aan de kredietcrisis", zegt De Vries.

Korte dip
Niet alle woningen aan de Maas werden overigens voor de hoofdprijs verkocht. De huizenprijzen in Itteren en Borgharen lopen al zeven jaar achter op andere plaatsen die dichtbij de Maas gelegen zijn. Ook in 1995, toen er opnieuw grote overstromingen plaatsvonden, was er een korte dip te zien.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen