Overslaan en naar de inhoud gaan

'Overslaan Vuelta verstandige keuze Dumoulin'

Geplaatst opvrijdag 21 juli 2017 - 19:55

Oud-wielrenner Gert Jakobs vindt het een verstandige keuze van Tom Dumoulin om de Ronde van Spanje niet te rijden.

Dat zei Jakobs vrijdag in de wielertalkshow Tour de L1mbourg.

Wereldkampioenschap
Dumoulin wil zich richten op het WK en vindt de Ronde van Spanje niet goed in zijn voorbereiding passen. Dat vindt in september plaats in het Noorse Bergen. Bij de ploegpresentatie in januari zei Dumoulin al dat de Giro dit jaar zijn hoofddoel was en dat hij over de Vuelta later een besluit zou nemen.

Trui
"Dumoulin wil natuurlijk gaan voor de WK-trui in de tijdrit, waar hij een grote kans maakt. Het parcours in Noorwegen is ook echt geschikt voor hem. Dus ik begrijp die beslissing van Tom zeker", aldus Jakobs.

Binck Bank Tour
Wel verschijnt de renner uit Maastricht de komende tijd aan de start van de Clásica San Sebastian en de Canadese WorldTour-wedstrijden in Montréal en Quebec. Ook rijdt hij mee in de Binck Bank Tour in augustus die door Venray en Sittard-Geleen komt.

Team Sunweb
De ploeg van Dumoulin, Team Sunweb. doet het overigens erg goed in de Tour de France. Warren Barguil won donderdag de etappe in de Tour. Het was zijn tweede overwinning en voor zijn ploeg is het inmiddels de vierde ritzege in deze editie van de Tour.

"Iedereen rijdt gewoon goed bij Sunweb. Er zijn geen uitvallers tot nu toe. Ze zijn goed georganiseerd", reageerde wielrenner Pieter Weening (Roompot-Nederlandse Loterij) in Tour de L1mbourg.

Tour de L1mbourg
Iedere dag tijdens de Tour de France vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogrammavanuit een andere Limburgse plaats, live op L1 TV. Herhaling om 20:50 en 22:50. In het weekend is Tour de L1mbourg te zien om 17:40 uur met herhalingen om 20:40 en 22:40 uur. Te vinden op digitale tv: Ziggo kanaal 713 en KPN kanaal 508. Klik hier voor informatie over Tour de L1mbourg.

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Tom Dumoulin schuift aan bij Tour de L1mbourg
'Sagan weer mee laten doen in Tour is belachelijk'
Johan Museeuw heeft grote bewondering voor Rob Ruijgh
Gert Jakobs 2
Jakobs: 'Wat Dumoulin bezielt weet ik ook niet'
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen