Overslaan en naar de inhoud gaan

Overschot aan hotels dreigt in Limburg

Geplaatst opwoensdag 28 maart 2018 - 6:03

Er dreigt een overaanbod aan hotels in Limburg. Daarom moeten er scherpe keuzes worden gemaakt.

Dat is de conclusie van een rapport over de hotelmarkt in Limburg. Dit is gemaakt in opdracht van de provincie.

Behoefte
Volgens het rapport groeit het huidige aantal hotelkamers met zo'n veertig procent als alle plannen worden gerealiseerd. Het gaat dan om 3700 extra kamers. Maar dat aantal is vele malen groter dan de behoefte die er tot en met 2022 is, aldus de onderzoekers. Er zouden maximaal 880 nieuwe kamers moeten komen.

Uitbreidingsplannen
De ontwikkelingen in het hotel-landschap kunnen leiden tot een te lage bezetting en te lage prijzen, waardoor de winst en de investeringsruimte flink onder druk komen te staan. Daarom moet per regio worden bekeken of uitbreidingsplannen echt noodzakelijk zijn, zo wordt er gesteld in het rapport.

Minder vitaal
Daarin wordt ook geconcludeerd dat 45 procent van de 330 hotels in Limburg 'minder vitaal' is. Deze hotels beschikken samen over ruim 1700 kamers, bijna twintig procent van het totaal. In het Heuvelland en Midden-Limburg zijn er relatief veel van dit soort hotels. De oorzaken zijn verschillend; geen bedrijfsopvolging tot een gebrek aan geld om te investeren.

Vitaal
Een derde van de hotels in Limburg wordt als 'vitaal' omschreven. Dat wil zeggen dat deze hotels van een hoge kwaliteit zijn en veel perspectief hebben. In totaal is deze categorie goed voor bijna 65 procent van het kameraanbod. Het gaat daarbij niet alleen om hotels van grote ketens, maar ook om kleinere hotels met een bijzonder concept en/of een uitstekende bedrijfsvoering.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen