Overslaan en naar de inhoud gaan

Overplaatsing 125 Maastrichtse leraren, leerlingen boos

Geplaatst opwoensdag 18 april 2018 - 9:59

Maastrichtse leerlingen zijn overvallen door het nieuws dat docenten die lesgeven aan het Limburg Voortgezet Onderwijs Maastricht (LVO) na dit schooljaar worden overgeplaatst naar een school buiten de stad.

De scholen kampen met krimp en daarom hebben 125 docenten te horen gekregen dat zij naar een andere school moeten. Dit tot verbazing van de leerlingen.

Onverwachts
Leerlingen werden dinsdag op de hoogte gebracht van het nieuws. En zij zijn niet blij met het besluit. "Wij zijn boos, maar het is vooral heel onverwachts gekomen. We zien niet hoe de kwaliteit en continuïteit van onze school behouden kan worden", aldus Lisa Verhoeven, leerling op het Porta Mosana College in Maastricht.

Samenwerking
De school in Maastricht behoort tot de beste middelbare scholen in Nederland. Lisa is bang dat dit door de overplaatsing van de docenten niet lang meer zo zal zijn. "Er gaan 44 docenten bij ons weg, de hele biologie-sectie wordt overgeplaatst. Zij hebben zoveel opgebouwd hier. Het gaat er niet per se om wat we er voor terug krijgen, maar er moeten hele nieuwe samenwerkingen en structuren gaan ontstaan. "

Vertrouwen
Daarnaast gaat volgens de 17-jarige ook het vertrouwen tussen leraar en docent weg. "Er komt steeds meer druk op leerlingen en sommige leerlingen praten liever met hun docent dan met hun ouders. Leraren hebben ook een functie als vertrouwenspersoon en dat bouw je niet zomaar weer even op met een nieuw iemand voor de klas."

Stil protest
De leerlingen het Porta Mosana college gaan daarom een 'gepaste actie' opzetten tegen het besluit. "We gaan een stil protest houden en willen samen met de school onze kracht laten zien."

Hoe de actie verder vorm gaat krijgen, kan de leerlinge nog niet vertellen.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen