Overslaan en naar de inhoud gaan

Overplaatsing 125 Maastrichtse leraren, leerlingen boos

Geplaatst opwoensdag 18 april 2018 - 9:59

Maastrichtse leerlingen zijn overvallen door het nieuws dat docenten die lesgeven aan het Limburg Voortgezet Onderwijs Maastricht (LVO) na dit schooljaar worden overgeplaatst naar een school buiten de stad.

De scholen kampen met krimp en daarom hebben 125 docenten te horen gekregen dat zij naar een andere school moeten. Dit tot verbazing van de leerlingen.

Onverwachts
Leerlingen werden dinsdag op de hoogte gebracht van het nieuws. En zij zijn niet blij met het besluit. "Wij zijn boos, maar het is vooral heel onverwachts gekomen. We zien niet hoe de kwaliteit en continuïteit van onze school behouden kan worden", aldus Lisa Verhoeven, leerling op het Porta Mosana College in Maastricht.

Samenwerking
De school in Maastricht behoort tot de beste middelbare scholen in Nederland. Lisa is bang dat dit door de overplaatsing van de docenten niet lang meer zo zal zijn. "Er gaan 44 docenten bij ons weg, de hele biologie-sectie wordt overgeplaatst. Zij hebben zoveel opgebouwd hier. Het gaat er niet per se om wat we er voor terug krijgen, maar er moeten hele nieuwe samenwerkingen en structuren gaan ontstaan. "

Vertrouwen
Daarnaast gaat volgens de 17-jarige ook het vertrouwen tussen leraar en docent weg. "Er komt steeds meer druk op leerlingen en sommige leerlingen praten liever met hun docent dan met hun ouders. Leraren hebben ook een functie als vertrouwenspersoon en dat bouw je niet zomaar weer even op met een nieuw iemand voor de klas."

Stil protest
De leerlingen het Porta Mosana college gaan daarom een 'gepaste actie' opzetten tegen het besluit. "We gaan een stil protest houden en willen samen met de school onze kracht laten zien."

Hoe de actie verder vorm gaat krijgen, kan de leerlinge nog niet vertellen.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen