Overslaan en naar de inhoud gaan

Overplaatsing 125 Maastrichtse leraren, leerlingen boos

Geplaatst opwoensdag 18 april 2018 - 9:59

Maastrichtse leerlingen zijn overvallen door het nieuws dat docenten die lesgeven aan het Limburg Voortgezet Onderwijs Maastricht (LVO) na dit schooljaar worden overgeplaatst naar een school buiten de stad.

De scholen kampen met krimp en daarom hebben 125 docenten te horen gekregen dat zij naar een andere school moeten. Dit tot verbazing van de leerlingen.

Onverwachts
Leerlingen werden dinsdag op de hoogte gebracht van het nieuws. En zij zijn niet blij met het besluit. "Wij zijn boos, maar het is vooral heel onverwachts gekomen. We zien niet hoe de kwaliteit en continuïteit van onze school behouden kan worden", aldus Lisa Verhoeven, leerling op het Porta Mosana College in Maastricht.

Samenwerking
De school in Maastricht behoort tot de beste middelbare scholen in Nederland. Lisa is bang dat dit door de overplaatsing van de docenten niet lang meer zo zal zijn. "Er gaan 44 docenten bij ons weg, de hele biologie-sectie wordt overgeplaatst. Zij hebben zoveel opgebouwd hier. Het gaat er niet per se om wat we er voor terug krijgen, maar er moeten hele nieuwe samenwerkingen en structuren gaan ontstaan. "

Vertrouwen
Daarnaast gaat volgens de 17-jarige ook het vertrouwen tussen leraar en docent weg. "Er komt steeds meer druk op leerlingen en sommige leerlingen praten liever met hun docent dan met hun ouders. Leraren hebben ook een functie als vertrouwenspersoon en dat bouw je niet zomaar weer even op met een nieuw iemand voor de klas."

Stil protest
De leerlingen het Porta Mosana college gaan daarom een 'gepaste actie' opzetten tegen het besluit. "We gaan een stil protest houden en willen samen met de school onze kracht laten zien."

Hoe de actie verder vorm gaat krijgen, kan de leerlinge nog niet vertellen.

Je kan weer stemmen voor de L1mbo Top 100. Vul het stemformulier in.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen