Overslaan en naar de inhoud gaan

Overname van Panalpina rond

Geplaatst opmaandag 1 april 2019 - 15:08

De overname van logistiek bedrijf Panalpina door DSV is rond.

Het Deense concern betaalt 4,1 miljard euro voor de Zwitserse branchegenoot, met een vestiging op Maastricht Aachen Airport.

Lucht en water
De overname leek eerder nog te mislukken omdat een grootaandeelhouder van Panalpina zich verzette. Het bedrijf was een interessante overnameprooi voor DSV. Panalpina houdt zich voornamelijk bezig met logistieke activiteiten in de lucht en over zee. DSV is vooral aanwezig op de weg.

Logistiekreus
DSV is een van de grootste logistieke bedrijven ter wereld. Het bedrijf is actief in 80 landen en heeft vestigingen in Brunssum, Oostrum, Venlo en op Maastricht Aachen Airport. Het heeft een omzet van ruim 10 miljard en 45.000 medewerkers. Door de fusie ontstaat nu het op drie na grootste logistieke bedrijf ter wereld.

Fusie
Met een omzet van 5 miljard euro en 15.000 medewerkers is Panalpina twee keer zo klein als DSV. Het is niet duidelijk wat een mogelijke fusie van beide concerns betekent voor de werknemers in Limburg.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen