Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Overname Sabic door Saudisch staatsbedrijf zo goed als rond

Geplaatst opdonderdag 29 november 2018 - 16:09

De gedeeltelijke overname van Sabic door het Saudische staatsbedrijf Aramco is zo goed als rond.

Dat zegt de topman van het concern, Amin Nasser in een interview met persbureau Bloomberg.

Sittard
Hierdoor krijgt Aramco ook grote zeggenschap over de Europese vestigingen met het hoofdkantoor in Sittard. Het concern wil 70 procent van de aandelen van het chemiebedrijf overnemen.

70 miljard
Met de deal zou een bedrag van 70 miljard dollar gemoeid zijn. Beide Arabische concerns praten al langer over de gedeeltelijke overname. Aramco is het grootste oliebedrijf ter wereld. Het bedrijf wil zich ook op andere markten gaan begeven. Daarvoor trekt het 500 miljard uit.

Olie
Met een meerderheidsbelang in Sabic begeeft Aramco zich ook op de markt van de petrochemie. Daardoor wordt het bedrijf minder afhankelijk van het oppompen van olie.
Het is niet bekend of een gedeeltelijke overname gevolgen heeft voor de Limburgse vestigingen van Sabic.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen