Overslaan en naar de inhoud gaan

Overname redt muziekwinkel voor Heerlen

Geplaatst opvrijdag 2 augustus 2019 - 12:53

Muziekwinkelketen Keymusic neemt Arons in Heerlen over. Twee weken geleden maakte eigenaar Jeroen Arons bekend de zaak te moeten sluiten, maar door de overname is de zaak gered.

Dat vertelt eigenaar Jeroen Arons in het L1 radioprogramma Route Regio. "Ik ben zo opgelucht, het is toch je kindje."

Wild Romance
De overname is in werking gezet door Jan 't Hoen, drummer bij de band Wild Romance. Hij liep in 2015 de muziekzaak binnen voor een optreden in poppodium Nieuwe Nor. "Er was meteen een klik en ik heb hem daarna in de gaten gehouden. Ik kwam er laatst achter dat hij investeerder is bij Keymusic. Toen ik de beslissing moest maken om met mijn eigen zaak te stoppen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of hij kon helpen," vertelt Arons.

Lees ook: Muziekwinkel Arons in Heerlen sluit de deuren

Blinde vlek
Donderdag werd uiteindelijk de knoop doorgehakt. Arons Muziek kan blijven bestaan als onderdeel van Keymusic. "Er zou een blinde vlek komen op het gebied van muziek in Limburg en die mocht er volgens Keymusic niet komen. Daarom hebben ze de zaak overgenomen," stelt Arons. "Maar dat betekent niet dat Arons Muziek nu een andere zaak wordt. De naam wordt behouden, het blijft een plek waar vakmensen aan het werk zijn en waar instrumenten uitgeprobeerd kunnen worden. Het is een te gek bedrijf dat ons begrijpt en vooral ook de muzikant begrijpt en waardeert."

Online
Eerder stelde Arons dat zijn winkel niet meer tegen de onlineshops op kon. Dat is in de nieuwe setting anders: "We werkten met meerdere merken die allemaal hun eigen eisen hadden. Nu zijn de krachten gebundeld en is dat geen probleem meer. Daarnaast geloof ik nog steeds dat een online plaatje niet veel zegt. Je moet een instrumenten in je handen kunnen houden," aldus Arons.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen