Overslaan en naar de inhoud gaan

Overname redt muziekwinkel voor Heerlen

Geplaatst opvrijdag 2 augustus 2019 - 12:53

Muziekwinkelketen Keymusic neemt Arons in Heerlen over. Twee weken geleden maakte eigenaar Jeroen Arons bekend de zaak te moeten sluiten, maar door de overname is de zaak gered.

Dat vertelt eigenaar Jeroen Arons in het L1 radioprogramma Route Regio. "Ik ben zo opgelucht, het is toch je kindje."

Wild Romance
De overname is in werking gezet door Jan 't Hoen, drummer bij de band Wild Romance. Hij liep in 2015 de muziekzaak binnen voor een optreden in poppodium Nieuwe Nor. "Er was meteen een klik en ik heb hem daarna in de gaten gehouden. Ik kwam er laatst achter dat hij investeerder is bij Keymusic. Toen ik de beslissing moest maken om met mijn eigen zaak te stoppen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of hij kon helpen," vertelt Arons.

Lees ook: Muziekwinkel Arons in Heerlen sluit de deuren

Blinde vlek
Donderdag werd uiteindelijk de knoop doorgehakt. Arons Muziek kan blijven bestaan als onderdeel van Keymusic. "Er zou een blinde vlek komen op het gebied van muziek in Limburg en die mocht er volgens Keymusic niet komen. Daarom hebben ze de zaak overgenomen," stelt Arons. "Maar dat betekent niet dat Arons Muziek nu een andere zaak wordt. De naam wordt behouden, het blijft een plek waar vakmensen aan het werk zijn en waar instrumenten uitgeprobeerd kunnen worden. Het is een te gek bedrijf dat ons begrijpt en vooral ook de muzikant begrijpt en waardeert."

Online
Eerder stelde Arons dat zijn winkel niet meer tegen de onlineshops op kon. Dat is in de nieuwe setting anders: "We werkten met meerdere merken die allemaal hun eigen eisen hadden. Nu zijn de krachten gebundeld en is dat geen probleem meer. Daarnaast geloof ik nog steeds dat een online plaatje niet veel zegt. Je moet een instrumenten in je handen kunnen houden," aldus Arons.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen