Overslaan en naar de inhoud gaan

Overname redt muziekwinkel voor Heerlen

Geplaatst opvrijdag 2 augustus 2019 - 12:53

Muziekwinkelketen Keymusic neemt Arons in Heerlen over. Twee weken geleden maakte eigenaar Jeroen Arons bekend de zaak te moeten sluiten, maar door de overname is de zaak gered.

Dat vertelt eigenaar Jeroen Arons in het L1 radioprogramma Route Regio. "Ik ben zo opgelucht, het is toch je kindje."

Wild Romance
De overname is in werking gezet door Jan 't Hoen, drummer bij de band Wild Romance. Hij liep in 2015 de muziekzaak binnen voor een optreden in poppodium Nieuwe Nor. "Er was meteen een klik en ik heb hem daarna in de gaten gehouden. Ik kwam er laatst achter dat hij investeerder is bij Keymusic. Toen ik de beslissing moest maken om met mijn eigen zaak te stoppen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of hij kon helpen," vertelt Arons.

Lees ook: Muziekwinkel Arons in Heerlen sluit de deuren

Blinde vlek
Donderdag werd uiteindelijk de knoop doorgehakt. Arons Muziek kan blijven bestaan als onderdeel van Keymusic. "Er zou een blinde vlek komen op het gebied van muziek in Limburg en die mocht er volgens Keymusic niet komen. Daarom hebben ze de zaak overgenomen," stelt Arons. "Maar dat betekent niet dat Arons Muziek nu een andere zaak wordt. De naam wordt behouden, het blijft een plek waar vakmensen aan het werk zijn en waar instrumenten uitgeprobeerd kunnen worden. Het is een te gek bedrijf dat ons begrijpt en vooral ook de muzikant begrijpt en waardeert."

Online
Eerder stelde Arons dat zijn winkel niet meer tegen de onlineshops op kon. Dat is in de nieuwe setting anders: "We werkten met meerdere merken die allemaal hun eigen eisen hadden. Nu zijn de krachten gebundeld en is dat geen probleem meer. Daarnaast geloof ik nog steeds dat een online plaatje niet veel zegt. Je moet een instrumenten in je handen kunnen houden," aldus Arons.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen