Overslaan en naar de inhoud gaan

Overname redt muziekwinkel voor Heerlen

Geplaatst opvrijdag 2 augustus 2019 - 12:53

Muziekwinkelketen Keymusic neemt Arons in Heerlen over. Twee weken geleden maakte eigenaar Jeroen Arons bekend de zaak te moeten sluiten, maar door de overname is de zaak gered.

Dat vertelt eigenaar Jeroen Arons in het L1 radioprogramma Route Regio. "Ik ben zo opgelucht, het is toch je kindje."

Wild Romance
De overname is in werking gezet door Jan 't Hoen, drummer bij de band Wild Romance. Hij liep in 2015 de muziekzaak binnen voor een optreden in poppodium Nieuwe Nor. "Er was meteen een klik en ik heb hem daarna in de gaten gehouden. Ik kwam er laatst achter dat hij investeerder is bij Keymusic. Toen ik de beslissing moest maken om met mijn eigen zaak te stoppen, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en gevraagd of hij kon helpen," vertelt Arons.

Lees ook: Muziekwinkel Arons in Heerlen sluit de deuren

Blinde vlek
Donderdag werd uiteindelijk de knoop doorgehakt. Arons Muziek kan blijven bestaan als onderdeel van Keymusic. "Er zou een blinde vlek komen op het gebied van muziek in Limburg en die mocht er volgens Keymusic niet komen. Daarom hebben ze de zaak overgenomen," stelt Arons. "Maar dat betekent niet dat Arons Muziek nu een andere zaak wordt. De naam wordt behouden, het blijft een plek waar vakmensen aan het werk zijn en waar instrumenten uitgeprobeerd kunnen worden. Het is een te gek bedrijf dat ons begrijpt en vooral ook de muzikant begrijpt en waardeert."

Online
Eerder stelde Arons dat zijn winkel niet meer tegen de onlineshops op kon. Dat is in de nieuwe setting anders: "We werkten met meerdere merken die allemaal hun eigen eisen hadden. Nu zijn de krachten gebundeld en is dat geen probleem meer. Daarnaast geloof ik nog steeds dat een online plaatje niet veel zegt. Je moet een instrumenten in je handen kunnen houden," aldus Arons.

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen