Overslaan en naar de inhoud gaan

Overname NDC door Mediahuis in principe rond

Geplaatst opmaandag 14 september 2020 - 12:15

De overname van mediagroep NDC door het Belgische Mediahuis, eigenaar van onder meer De Limburger, is zo goed als rond.

Aandeelhouders van NDC, uitgever van onder meer Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant, bereikten een principeakkoord met Mediahuis. Het Belgische mediahuis verstevigd daarmee zijn greep op de Nederlandse mediamarkt. De bedoeling is dat de overname nog dit jaar wordt afgerond, meldt NDC in een toelichting.

De Limburger
Mediahuis is al eigenaar van NRC, nrc.next, De Telegraaf en regionale kranten in Limburg, Noord- en Zuid-Holland, zoals het Noordhollands Dagblad, de Gooi- en Eemlander, het Leidsch Dagblad en De Limburger.

NDC is uitgever van Dagblad van het Noorden, Friesch Dagblad, Leeuwarder Courant, zeven nieuwsbladen en tientallen weekbladen in Noord-Nederland, Flevoland en de Kop van Overijssel.

Zeshonderd mensen
Bij het mediabedrijf werken momenteel zo'n zeshonderd medewerkers. Er zijn volgens NDC geen harde afspraken gemaakt over behoud van banen, maar Mediahuis zou hebben aangegeven dat de journalistiek en zelfstandigheid van de merken belangrijk is. Daarmee is er vertrouwen bij de leiding van NDC dat werkgelegenheid behouden blijft.

Aandeelhouders
De huidige aandeelhouders van NDC zijn FB Oranjewoud en Je Maintiendrai Fonds. Zij vinden Mediahuis de juiste partner voor een duurzame toekomst van het bedrijf. De overname van NDC is nog afhankelijk van de goedkeuring door de Autoriteit Consument en Markt. Dit duurt een paar maanden. In de tussentijd wordt de ondernemingsraad van NDC ook om advies gevraagd.

Dubbel gevoel
Evert van Dijk, algemeen hoofdredacteur en directielid van NDC spreekt van een dubbel gevoel. Enerzijds was er de trots dat NDC als regionaal mediabedrijf tot nu zelfstandig wist te opereren. Anderzijds biedt de samenwerking vele voordelen, met name op het gebied van de "noodzakelijke digitale transformatie".

Op de vraag of NDC zelfstandig had kunnen blijven bestaan, heeft Van Dijk niet direct een antwoord. "Gegeven corona draaien we goed", zegt hij. Verder spreekt hij van de keuze van aandeelhouders om nu voor deze koers te kiezen.

Tour de L1mbourg iedere dag om 18:30 live vanuit een andere Limburgse gemeente. Bekijk hier alle locaties.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen