Overslaan en naar de inhoud gaan

Overname Heelderpeel: vakantiepark lijkt uit zorgen

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 18:01

Het failliete vakantiepark Heelderpeel wordt overgenomen door de Brabantse uitbater Oostappen Groep.

Volgens de curator zijn de nutsvoorzieningen door de overname gegarandeerd, schrijft De Limburger.

Onzekerheid
Daarmee lijkt het een gezellige en vooral onbezorgde kerst te worden in het chalet van Willem en Anneke Dijkstra van Laar. De kerstboom staat. De lampjes branden. Na een week van onzekerheid was er angst bij bewoners dat ze met kerst zonder stroom zouden zitten.

Achteruitgang
"Dit park heeft een nieuwe eigenaar nodig die er energie in steekt. De laatste jaren is Heelderpeel achteruit gegaan. Maar het heeft echt potentie", vertelt Anneke. Haar partner Willem pakt een plattegrondje van het vakantiepark er bij. Hij wil laten zien hoeveel huisjes, caravans en chaletjes er vroeger stonden: "Er is veel afgebroken hier. Als er niets voor terugkomt dan weet je het wel."

IMG_0452

Vreemd volk
Liever zegt hij niets. De man in de deuropening van de stacaravan heeft het er niet op. Het vakantiepark trekt deze dagen aandacht van vreemd volk. Sinds bekend is dat Heelderpeel failliet is, staan de slagbomen open. "Ik zie hier van alles voorbij komen wat ik niet ken."

Geen gehoor
Een telefoontje naar curator Jan van den Heuvel levert niets op. Ook bij De Oostappen Groep is eind van de middag niemand meer bereikbaar om het nieuws van de overname te bevestigen aan L1. "Ik heb eerder deze week al gehoord dat er een overnamekandidaat zou zijn. Het is niet de eerste overname die ik hier in 11 jaar heb meegemaakt. Ze hebben er een zooitje van gemaakt." De bewoner van een wijkje in het vakantiepark met witte stenen huisjes maakt zich hoe dan ook geen zorgen. "Voor ons is het anders dan de rest van het park. We hebben hier ons eigen huisje op ons eigen stukje grond."

IMG_0455

Helmond
Een ouder paar uit Helmond woont al 31 jaar op een mooi plekje aan het water. Haar man is slecht ter been. "Het is prachtig wonen hier. Veel hebben wij ook niet nodig. Maar voor gezinnen met jonge kinderen is het hier al vele jaren armoedig qua voorzieningen." Een supermarktje op het park is er al lang niet meer. Het restaurant en de cafetaria zijn gesloten. Het speeltuintje ligt er met alle afgevallen herfstbladeren zielig bij.

Recreatiepark Heelderpeel
Foto: L1 (Peter Beeker)

Solliciteren
"Ik hoop dat het voor de werknemers van het park goed afloopt. Ik weet zelf hoe lastig het is om te solliciteren naar een nieuwe baan." Anneke Dijkstra van Laar. "Dit is ons huis. We hebben tot en met januari de huur betaald. Daarna zien we wel wat er gebeurt. Een nieuwe eigenaar met goede ideeën voor het park dat is mijn wens voor het nieuwe jaar."

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Jouw videoboodschap op L1 TV.

Stuur je zelfgemaakte video via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Uitgelicht
Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV

Wie wil jij een hart onder de riem steken? Stuur je filmpje naar L1 TV via Whatsapp naar 06 44 76 71 57.

De videoboodschappen worden gedurende de hele dag op L1 TV uitgezonden.

Voor je opa, oma, familie of vrienden...
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:40 op L1 TV
AvondGasten: corona in Limburg
Uitgelicht
AvondGasten: corona in Limburg

L1 gaat in samenwerking met Zuyderland en andere Limburgse zorginstellingen een extra programma uitzenden waarbij we ingaan op vragen rond het coronavirus.

Er zullen medische experts aanschuiven antwoord geven op de belangrijkste zaken in de bestrijding van het virus. Daarbij geven ze ook preventietips, lichten ze maatregelen toe in hun eigen instellingen en beantwoorden ze de belangrijkste vragen van de kijkers.

Iedere avond om 18:00 op L1 TV, met een herhaling om 21:00.

Stel hier je vraag over corona
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen