Overslaan en naar de inhoud gaan

Overname Heelderpeel: vakantiepark lijkt uit zorgen

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 18:01

Het failliete vakantiepark Heelderpeel wordt overgenomen door de Brabantse uitbater Oostappen Groep.

Volgens de curator zijn de nutsvoorzieningen door de overname gegarandeerd, schrijft De Limburger.

Onzekerheid
Daarmee lijkt het een gezellige en vooral onbezorgde kerst te worden in het chalet van Willem en Anneke Dijkstra van Laar. De kerstboom staat. De lampjes branden. Na een week van onzekerheid was er angst bij bewoners dat ze met kerst zonder stroom zouden zitten.

Achteruitgang
"Dit park heeft een nieuwe eigenaar nodig die er energie in steekt. De laatste jaren is Heelderpeel achteruit gegaan. Maar het heeft echt potentie", vertelt Anneke. Haar partner Willem pakt een plattegrondje van het vakantiepark er bij. Hij wil laten zien hoeveel huisjes, caravans en chaletjes er vroeger stonden: "Er is veel afgebroken hier. Als er niets voor terugkomt dan weet je het wel."

IMG_0452

Vreemd volk
Liever zegt hij niets. De man in de deuropening van de stacaravan heeft het er niet op. Het vakantiepark trekt deze dagen aandacht van vreemd volk. Sinds bekend is dat Heelderpeel failliet is, staan de slagbomen open. "Ik zie hier van alles voorbij komen wat ik niet ken."

Geen gehoor
Een telefoontje naar curator Jan van den Heuvel levert niets op. Ook bij De Oostappen Groep is eind van de middag niemand meer bereikbaar om het nieuws van de overname te bevestigen aan L1. "Ik heb eerder deze week al gehoord dat er een overnamekandidaat zou zijn. Het is niet de eerste overname die ik hier in 11 jaar heb meegemaakt. Ze hebben er een zooitje van gemaakt." De bewoner van een wijkje in het vakantiepark met witte stenen huisjes maakt zich hoe dan ook geen zorgen. "Voor ons is het anders dan de rest van het park. We hebben hier ons eigen huisje op ons eigen stukje grond."

IMG_0455

Helmond
Een ouder paar uit Helmond woont al 31 jaar op een mooi plekje aan het water. Haar man is slecht ter been. "Het is prachtig wonen hier. Veel hebben wij ook niet nodig. Maar voor gezinnen met jonge kinderen is het hier al vele jaren armoedig qua voorzieningen." Een supermarktje op het park is er al lang niet meer. Het restaurant en de cafetaria zijn gesloten. Het speeltuintje ligt er met alle afgevallen herfstbladeren zielig bij.

Recreatiepark Heelderpeel
Foto: L1 (Peter Beeker)

Solliciteren
"Ik hoop dat het voor de werknemers van het park goed afloopt. Ik weet zelf hoe lastig het is om te solliciteren naar een nieuwe baan." Anneke Dijkstra van Laar. "Dit is ons huis. We hebben tot en met januari de huur betaald. Daarna zien we wel wat er gebeurt. Een nieuwe eigenaar met goede ideeën voor het park dat is mijn wens voor het nieuwe jaar."

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen