Overslaan en naar de inhoud gaan

Overname Heelderpeel: vakantiepark lijkt uit zorgen

Geplaatst opvrijdag 20 december 2019 - 18:01

Het failliete vakantiepark Heelderpeel wordt overgenomen door de Brabantse uitbater Oostappen Groep.

Volgens de curator zijn de nutsvoorzieningen door de overname gegarandeerd, schrijft De Limburger.

Onzekerheid
Daarmee lijkt het een gezellige en vooral onbezorgde kerst te worden in het chalet van Willem en Anneke Dijkstra van Laar. De kerstboom staat. De lampjes branden. Na een week van onzekerheid was er angst bij bewoners dat ze met kerst zonder stroom zouden zitten.

Achteruitgang
"Dit park heeft een nieuwe eigenaar nodig die er energie in steekt. De laatste jaren is Heelderpeel achteruit gegaan. Maar het heeft echt potentie", vertelt Anneke. Haar partner Willem pakt een plattegrondje van het vakantiepark er bij. Hij wil laten zien hoeveel huisjes, caravans en chaletjes er vroeger stonden: "Er is veel afgebroken hier. Als er niets voor terugkomt dan weet je het wel."

IMG_0452

Vreemd volk
Liever zegt hij niets. De man in de deuropening van de stacaravan heeft het er niet op. Het vakantiepark trekt deze dagen aandacht van vreemd volk. Sinds bekend is dat Heelderpeel failliet is, staan de slagbomen open. "Ik zie hier van alles voorbij komen wat ik niet ken."

Geen gehoor
Een telefoontje naar curator Jan van den Heuvel levert niets op. Ook bij De Oostappen Groep is eind van de middag niemand meer bereikbaar om het nieuws van de overname te bevestigen aan L1. "Ik heb eerder deze week al gehoord dat er een overnamekandidaat zou zijn. Het is niet de eerste overname die ik hier in 11 jaar heb meegemaakt. Ze hebben er een zooitje van gemaakt." De bewoner van een wijkje in het vakantiepark met witte stenen huisjes maakt zich hoe dan ook geen zorgen. "Voor ons is het anders dan de rest van het park. We hebben hier ons eigen huisje op ons eigen stukje grond."

IMG_0455

Helmond
Een ouder paar uit Helmond woont al 31 jaar op een mooi plekje aan het water. Haar man is slecht ter been. "Het is prachtig wonen hier. Veel hebben wij ook niet nodig. Maar voor gezinnen met jonge kinderen is het hier al vele jaren armoedig qua voorzieningen." Een supermarktje op het park is er al lang niet meer. Het restaurant en de cafetaria zijn gesloten. Het speeltuintje ligt er met alle afgevallen herfstbladeren zielig bij.

Recreatiepark Heelderpeel
Foto: L1 (Peter Beeker)

Solliciteren
"Ik hoop dat het voor de werknemers van het park goed afloopt. Ik weet zelf hoe lastig het is om te solliciteren naar een nieuwe baan." Anneke Dijkstra van Laar. "Dit is ons huis. We hebben tot en met januari de huur betaald. Daarna zien we wel wat er gebeurt. Een nieuwe eigenaar met goede idee├źn voor het park dat is mijn wens voor het nieuwe jaar."

Ben Verbong Dag, 50 jaar regisseur. Zondag negen films en een portret op L1 TV.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen