Overslaan en naar de inhoud gaan

Overname familiebedrijf Oostwegel spil in documentaire

Geplaatst opmaandag 12 april 2021 - 15:14

Het verhaal over de bedrijfsoverdracht van de Limburgse restaurant- en hotelketen Oostwegel Collection vormt één van de hoofdverhalen in een documentaire.

In de documentaire The Exit Years worden vier ondernemers gevolgd die hun bedrijf hebben verkocht. Zo staat het verhaal van Camille Oostwegel senior en zijn zoon Camille centraal.

Vader en zoon
Senior draagt zijn luxe hotels en restaurants in Limburg over aan zijn zoon die nu aan het roer staat van restaurant- en hotelketen Oostwegel Collection. Als hoogste baas van Château Neercanne en het Kruisherenhotel in Maastricht, Château St. Gerlach in Valkenburg en hotel Winselerhof in Landgraaf heeft de nieuwe directeur de 'junior' uit zijn naam geschrapt. In plaats daarvan gaat zijn vader sinds februari 2020 als senior door het leven. Senior vertelt in de docu over zijn huidige leefwijze: het leven als pensionado met een wijngaard als nieuwe passie. Maar ook over de totstandkoming van de Oostwegel Collection en de route die Camille senior aflegde om zoon Camille klaar te stomen tot opvolger.

Lees ook: Oostwegel Junior geen junior meer na overname hotelketen

"We hebben tien jaar genomen voor de overdracht. Het moet allemaal goed rijpen en indalen. Zoiets moet je niet overhaasten. Camille junior is heel gestructureerd. Dat vind ik alleen maar positief. Dat is ook nodig om een nieuwe fase vorm te geven", aldus vader Camille.

Toevoeging gasten en regio
Senior zegt dat hij vaak is benaderd om het bedrijf te verkopen, maar hij heeft het nooit om het geld gedaan. "Ik wilde iets toevoegen wat betekenis heeft voor gasten en medewerkers en de regio. Dat is altijd mijn plezier en uitdaging geweest. Als je het verkoopt, heb je een zak met geld, maar er gaat niks boven het voortzetten van zo'n mooie onderneming. Ik heb de aandelen aan de kinderen geschonken. Er is een regel: deze mogen ze nooit verkopen, dan gaat de filosofie van het familiebedrijf verloren", aldus Camille senior.

De documentaire is dinsdag 13 april om 21:30 uur te zien op RTL Z.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Speel mee met de Limburgse muziekquiz vanuit je eigen woonkamer!

De L1mbo Top 100 van komende Hemelvaartsdag heeft een zilveren randje. Het is namelijk de 25ste keer dat de lijst samengesteld wordt. “Dit zilveren jubileum laten we niet zomaar voorbijgaan”, zo vertelt programmamaker Henk Hover. “Er komt op L1 TV een L1mbo Top 100 kwis én een muziekprogramma vol weetjes en achtergronden rond het fenomeen L1mbo Top 100.”

Op zaterdag 8 mei presenteren Ruud Kleinen en Rian Moonen de L1mbo Top 100 ThoesQuiz, waaraan honderden Limburgers vanuit thuis kunnen deelnemen!

Wie wordt de Limburgse muziekkenner van het jaar? We spelen de meest uiteenlopende muziekvragen. En je kunt thuis meespelen vanaf je eigen bank.

Speel zaterdag 8 mei mee!
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen