Overslaan en naar de inhoud gaan

Overname failliet hotel-restaurant Abdij Rolduc

Geplaatst opdonderdag 27 augustus 2020 - 14:27

Het in april failliet verklaarde hotel-restaurant Abdij Rolduc in Kerkrade maakt een doorstart. De Belgisch-Limburgse hotelketen Different Hotels en het Kerkraadse bedrijf Van Melick Groep hebben de horecazaak in het 900 jaar oude religieuze monument overgenomen.

Dat laat Abdij Rolduc in een persbericht weten.

Coroncrisis
Abdij Rolduc werd in april genekt door de coronacrisis. Het hotel, restaurant en conferentiecentrum waren al enkele weken gesloten, maar moest uiteindelijk toch het faillissement aanvragen. 65 werknemers verloren daardoor hun baan. Destijds was nog niet bekend of er een doorstart kon worden gemaakt.

Interesse
Volgens directeur Harrie Beers van Rolduc hebben zich na het bankroet meerdere partijen gemeld. ”Wij hebben aan de hand van een zorgvuldige procedure gekozen voor de samenwerkende bedrijven. De goede staat van dienst en hun visie over Abdij Hotel Rolduc Kerkrade gaven voor ons de doorslag om te kiezen voor hen", zegt hij in een persbericht.

Lees ook: Coronacrisis nekt restaurant en hotel Abdij Rolduc

Kennis
Different Hotels en de Van Melick Groep zullen samen een nieuwe BV oprichten voor de activiteiten in de abdij. "We zullen gebruik maken van onze kennis", zegt directeur Jorrit van Melick van Van Melick Groep. "Different weet hoe je hotels moet runnen en wij weten hoe je een restaurant en horeca moet runnen. We versterken elkaar zo."

De nieuwe beheerders huren het hotel en congrescentrum van het bisdom Roermond. Momenteel wordt het monumentale complex met 158 kamers en verschillende feest- en vergaderzalen multifunctioneel gebruikt.

Abdij Rolduc staat op de UNESCO-lijst van 100 belangrijkste monumenten van Nederland.

Tour de L1mbourg vanaf zaterdag op L1 TV. Iedere dag vanuit een andere Limburgse gemeente.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen