Overslaan en naar de inhoud gaan

Overleden uitvinder R2-D2 was deze week nog in Maastricht

Geplaatst opvrijdag 4 maart 2016 - 19:57

De uitvinder van Star Wars-robot R2-D2 is vrijdag dood gevonden in zijn huis in Malta. Tony Dyson, die 68 jaar werd, was dinsdag nog te gast in Maastricht.

Hij was daar in Château Neercanne om te spreken op uitnodiging van directeur Edward Goessens van The Computer Company. Dat Maastrichtse bedrijf organiseerde daar May the future be with you. Een evenement waarin de toekomst centraal stond.

Onduidelijk
Dyson werd vrijdag gevonden door de politie. Die was een kijkje gaan namen nadat de buren de uitvinder al een paar dagen niet meer gezien hadden. De politie zei vrijdag niet over aanwijzingen te beschikken dat er sprake is van een misdrijf, maar laat wel een autopsie uitvoeren om de doodsoorzaak vast te stellen.

Star Wars
De uitvinder vergaarde wereldfaam dankzij de beroemdste robot ter wereld. Dyson was namelijk de uitvinder van R2-D2. De robot die dankzij de Star Wars-films een begrip werd. Dyson werkte vaker voor de film. Zo werkte hij onder meer mee aan Superman II, Moonraker en Dragonslayer.

Tijdens zijn verblijf in Maastricht sprak ook Dagblad de Limburger met hem. Lees het interview hier terug.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Geestelijk vader R2-D2 houdt lezing in Maastricht
Star Wars-fans vroeg uit de veren voor première
Duizend artsen kijken 3D-film in Maastricht
Video: Fans genieten van Star Wars-ontbijt in bioscoop
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen