Overslaan en naar de inhoud gaan

Overleden spookrijder zat maanden in kliniek

Geplaatst opdonderdag 29 november 2018 - 10:18

De overleden spookrijder die donderdag op de A2 bij Maarheeze een dodelijk ongeluk veroorzaakte, zat vlak daarvoor vier maanden in een kliniek.

Dat weet Het Belang van Limburg te melden.

Medische toestand
De 63-jarige man uit het Belgische Heusden-Zolder was volgens de krant ziek. Wat hij precies had, is niet duidelijk. De alleenstaande Belg mocht vlak voor het fatale ongeval de kliniek na vier maanden verlaten, omdat zijn medische toestand stabiel leek te zijn.

Lees ook: Fatale crash A2: 'Overleden spookrijder niet onder invloed'

Niet onder invloed
Eerste onderzoek wees al uit dat de man niet onder invloed van drank of drugs was. Bij het ongeluk kwam een 28-jarige man uit Weert om het leven. Zijn 26-jarige vriendin raakte lichtgewond. De spookrijder werd zwaargewond naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht. Daar overleed hij maandag aan zijn verwondingen.

Vraagtekens
Waarom de Belg vorige week donderdag richting Nederland reed, is niet duidelijk. Vermoedelijk nam hij bij Weert een afrit van de A2 tegen het verkeer in. Omdat de politie de man niet heeft kunnen spreken, zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden waarom hij die avond tegen het verkeer inreed.

Steun jij ook 'L1 Samen voor de Voedselbank'? Meld je actie aan.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen