Overslaan en naar de inhoud gaan

Overleden mijnwerkers herdacht in Landgraaf

Geplaatst opzaterdag 2 december 2017 - 14:17

In Landgraaf zijn vandaag de bijna 1500 mijnwerkers herdacht die tussen 1899 en 1974 om het leven kwamen in de Limburgse mijnen.

De herdenking vond plaats tijdens de Barbaraviering; St.Barbara is immers de patroonheilige van de mijnwerkers.

Gedachteniskapel
De herdenking vond plaats in een zaaltje bij de Gedachteniskapel. Eerst was er een mis van ongeveer een half uur, gevolgd door een kranslegging bij de kapel. Die werd afgesloten met de Last Post. Aansluitend was er nog een informele bijeenkomst voor de bezoekers.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen