Overslaan en naar de inhoud gaan

Overleden commando Kevin van de Rijdt geëerd op Binnenhof

Geplaatst opdinsdag 15 maart 2016 - 11:42

Met groot ceremonieel vertoon is in Den Haag de Militaire Willems-Orde postuum uitgereikt aan de gesneuvelde commando Kevin van de Rijdt.

De korporaal uit Venray, die onderdeeel uitmaakte van het Korps Commandotroepen, sneuvelde op 6 september 2009 tijdens een missie in Afghanistan. Hij werd 26 jaar.

Vaandel
De 'special forces' waar Van der Rijdt deel van uitmaakte, werden dinsdag onderscheiden met de hoogste dapperheidsonderscheiding. Koning Willem-Alexander hechtte op het Binnenhof de versierselen van de onderscheiding aan het vaandel van het Korps.

Moed
Het korps krijgt de Willems-Orde voor zijn buitengewone inzet tijdens in totaal 170 missies in Afghanistan. Minister Hennis van Defensie roemde de militairen om hun 'uitstekende daden die getuigen van moed, beleid en trouw'. Van de Rijdt was de enige commando die het leven liet tijdens de gevechten.

Tuinman
Het is voor het eerst dat een hele eenheid de hoogste militaire onderscheiding krijgt voor haar inzet na de Tweede Wereldoorlog.
De laatste Nederlander die de eer ten deel viel, was majoor Gijs Tuinman uit Heerlen. Hij probeerde samen met een groep commando's - onder zwaar vijandelijk vuur - de zwaargewonde Kevin van de Rijdt nog te redden.

De familie van Kevin van de Rijdt was bij de ceremonie op het Haagse Binnenhof aanwezig.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen