Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Overleden commando Kevin van de Rijdt geëerd op Binnenhof

Geplaatst opdinsdag 15 maart 2016 - 11:42

Met groot ceremonieel vertoon is in Den Haag de Militaire Willems-Orde postuum uitgereikt aan de gesneuvelde commando Kevin van de Rijdt.

De korporaal uit Venray, die onderdeeel uitmaakte van het Korps Commandotroepen, sneuvelde op 6 september 2009 tijdens een missie in Afghanistan. Hij werd 26 jaar.

Vaandel
De 'special forces' waar Van der Rijdt deel van uitmaakte, werden dinsdag onderscheiden met de hoogste dapperheidsonderscheiding. Koning Willem-Alexander hechtte op het Binnenhof de versierselen van de onderscheiding aan het vaandel van het Korps.

Moed
Het korps krijgt de Willems-Orde voor zijn buitengewone inzet tijdens in totaal 170 missies in Afghanistan. Minister Hennis van Defensie roemde de militairen om hun 'uitstekende daden die getuigen van moed, beleid en trouw'. Van de Rijdt was de enige commando die het leven liet tijdens de gevechten.

Tuinman
Het is voor het eerst dat een hele eenheid de hoogste militaire onderscheiding krijgt voor haar inzet na de Tweede Wereldoorlog.
De laatste Nederlander die de eer ten deel viel, was majoor Gijs Tuinman uit Heerlen. Hij probeerde samen met een groep commando's - onder zwaar vijandelijk vuur - de zwaargewonde Kevin van de Rijdt nog te redden.

De familie van Kevin van de Rijdt was bij de ceremonie op het Haagse Binnenhof aanwezig.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen