Overslaan en naar de inhoud gaan

Overlast treinen: nieuwe standplaats borstkankeronderzoek

Geplaatst opdonderdag 6 mei 2021 - 15:38

Vanwege hinder en trillingen door voorbijrijdende treinen op de oude standplaats, krijgt het mobiele onderzoekscentrum van het bevolkingsonderzoek borstkanker een nieuwe standplaats in Reuver.

Vanaf juni staat het onderzoekscentrum op het parkeerterrein bij sporthal De Schans en niet meer op de parkeerplaats aan de Greswarenstraat.

Uitnodiging
Alle vrouwen van 50 tot en met 75 jaar krijgen een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Maar voorlopig is het niet mogelijk om vrouwen elke twee jaar uit te nodigen.

Personeelstekort en corona
Er is namelijk een tekort aan personeel en het coronavirus gooit ook roet in het eten. Door de pandemie is er vertraging opgelopen met het versturen van de uitnodigingen, meldt Bevolkingsonderzoek Zuid. Daarom heeft de organisatie besloten de periode tussen twee uitnodigingen tijdelijk te verlengen naar maximaal drie jaar. "Het later uitnodigen zal enkele jaren duren. Zodra de coronamaatregelen voorbij zijn en we voldoende nieuwe medewerkers hebben opgeleid, kunnen we onze cliënten weer iedere twee jaar uitnodigen", aldus Bevolkingsonderzoek Zuid.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen