Overslaan en naar de inhoud gaan

Overlast rond Chemelot door opstarten kraker

Geplaatst opdinsdag 23 juli 2019 - 16:14

De omgeving van Chemelot heeft dinsdagmiddag veel overlast van het opstarten van een naftakraker van chemieconcern Sabic.

Het fakkelen dat nodig is om de Olefins-3 installatie weer in gebruik te nemen, gaat gepaard met grote fakkelvlammen en veel geluidsoverlast.

Kool
"Alsof moeder aarde kool heeft gegeten", omschrijft een getuige de herrie. Volgens Chemelot is het onmogelijk om de fabriek zonder te fakkelen op te starten, maar doet Sabic er alles aan om de overlast zo klein mogelijk te houden.

Kraker
De krakers worden gebruikt om aardolieproduct nafta om te zetten in etheen en propeen, waarmee in andere fabrieken op het bedrijventerrein kunststoffen en andere grondstoffen kunnen worden gemaakt.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen