Overslaan en naar de inhoud gaan

Overlast op spoor en wegen: Geen treinen in Zuid-Limburg

Geplaatst opzondag 10 maart 2019 - 15:26

Het treinverkeer in Zuid-Limburg is zondagmiddag stilgelegd wegens de harde windstoten.

Op het spoor onder Sittard mogen op last van Prorail geen treinen rijden. De Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft daarop besloten al het treinverkeer in de provincie stil te leggen. Arriva laat weten wel nog treinen te laten rijden op het spoor tussen Roermond en Nijmegen. Wanneer het treinverkeer weer op gang komt, is niet bekend.

Problemen
Het stormweer zorgt zondagmiddag voor grote problemen op het spoor. Op drie plekken wordt het treinverkeer geblokkeerd door omgewaaide bomen. In Meerssen viel een boom op het spoor tussen Sittard en Maastricht, waardoor het treinverkeer daar rond 14:30 uur werd stilgelegd.

Vertragingen
Een kwartiertje later gebeurde hetzelfde bij Landgraaf, op de lijn tussen Heerlen en Kerkrade. Even na 15:00 uur kwam er opnieuw een boom terecht op de rails, dit keer tussen Venlo en Deurne. Naar verwachting duurt het tot in de avond eer het treinverkeer weer overal volgens dienstregeling rijdt.

Lees ook: Storm in Limburg: brandweer overal in touw

Ongeval
De storm is er overigens niet de enige oorzaak van dat Limburg nu per spoor moeilijk te bereiken is. Tussen Weert en Eindhoven ligt het treinverkeer ook plat, dit keer vanwege een aanrijding bij Heeze.

Foto: Track '88

Weg
Het weer is dan ook niet alleen vervelend voor het treinverkeer. Op verschillende plekken zorgen omgewaaide bomen voor gevaarlijke situaties op de weg, onder meer op de A76 bij Nuth. Ook zijn er verschillende ongelukken gebeurd waarbij de harde wind mogelijk een rol speelt.

Versperd
Ook in veel andere plaatsen zorgde een omgevallen boom voor problemen op de weg. Op de Sint Franciscusweg in Heerlen bijvoorbeeld kwam een boom rond 15.30 uur volledig op de rijbaan terecht, waardoor het verkeer er niet meer door kon.

Een boom kwam achter het Bernardinuscollege in Heerlen op de weg terecht
Foto: Laura Thijssen
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen