Overslaan en naar de inhoud gaan

Overlast op spoor en wegen: Geen treinen in Zuid-Limburg

Geplaatst opzondag 10 maart 2019 - 15:26

Het treinverkeer in Zuid-Limburg is zondagmiddag stilgelegd wegens de harde windstoten.

Op het spoor onder Sittard mogen op last van Prorail geen treinen rijden. De Nederlandse Spoorwegen (NS) heeft daarop besloten al het treinverkeer in de provincie stil te leggen. Arriva laat weten wel nog treinen te laten rijden op het spoor tussen Roermond en Nijmegen. Wanneer het treinverkeer weer op gang komt, is niet bekend.

Problemen
Het stormweer zorgt zondagmiddag voor grote problemen op het spoor. Op drie plekken wordt het treinverkeer geblokkeerd door omgewaaide bomen. In Meerssen viel een boom op het spoor tussen Sittard en Maastricht, waardoor het treinverkeer daar rond 14:30 uur werd stilgelegd.

Vertragingen
Een kwartiertje later gebeurde hetzelfde bij Landgraaf, op de lijn tussen Heerlen en Kerkrade. Even na 15:00 uur kwam er opnieuw een boom terecht op de rails, dit keer tussen Venlo en Deurne. Naar verwachting duurt het tot in de avond eer het treinverkeer weer overal volgens dienstregeling rijdt.

Lees ook: Storm in Limburg: brandweer overal in touw

Ongeval
De storm is er overigens niet de enige oorzaak van dat Limburg nu per spoor moeilijk te bereiken is. Tussen Weert en Eindhoven ligt het treinverkeer ook plat, dit keer vanwege een aanrijding bij Heeze.

Foto: Track '88

Weg
Het weer is dan ook niet alleen vervelend voor het treinverkeer. Op verschillende plekken zorgen omgewaaide bomen voor gevaarlijke situaties op de weg, onder meer op de A76 bij Nuth. Ook zijn er verschillende ongelukken gebeurd waarbij de harde wind mogelijk een rol speelt.

Versperd
Ook in veel andere plaatsen zorgde een omgevallen boom voor problemen op de weg. Op de Sint Franciscusweg in Heerlen bijvoorbeeld kwam een boom rond 15.30 uur volledig op de rijbaan terecht, waardoor het verkeer er niet meer door kon.

Een boom kwam achter het Bernardinuscollege in Heerlen op de weg terecht
Foto: Laura Thijssen
Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen