Overslaan en naar de inhoud gaan

Overlast jongeren breidt uit naar Heerlen-Noord

Geplaatst opdonderdag 16 september 2021 - 13:19

Het gebied in Heerlen-Noord waar jongeren overlast veroorzaken, breidt zich vanuit Treebeek in Brunssum uit naar Heerlerheide en Nieuw Einde. De problematiek is al weken bekend bij de politie.

Al enige weken is de politie samen met jeugdzorg bezig de overlast tegen te gaan. "Extra patrouilles en inzet van de wijkagent hebben tot op heden geen verandering gebracht", zegt de woordvoerder van de politie.

Verplaatsen
Het probleem is dat de jongeren zich verplaatsen door de wijken waardoor het moeilijk is ze op heterdaad te betrappen. "Het is waarschijnlijk een andere groep dan in Treebeek", verwacht de politie. "De jongeren in Nieuw Einde zijn wat jonger dan die in Treebeek."

Onveilig
De politie meldt dat in Nieuw Einde verkeersborden en stoeptegels uit de grond zijn gerukt. Ruiten zijn ingegooid en er is vuurwerk naar auto's gegooid. Bewoners voelen zich geïntimideerd en onveilig.

Lees ook: Samenscholingsverbod en cameratoezicht Treebeek beëindigd

Het CDA Heerlen heeft dinsdag vragen gesteld aan het college over de overlast.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen