Overslaan en naar de inhoud gaan

Overlast door vliegtuigen: fors meer klachten

Geplaatst opmaandag 25 januari 2016 - 16:56

Het Klachtenbureau Luchtverkeer van de provincie heeft afgelopen jaar ruim 22.653 klachten binnengekregen van in totaal 528 mensen die het meldpunt wisten te vinden.

Dat is een stijging van 64 procent ten opzichte van een jaar eerder. In 2014 werden er nog 13.804 klachten genoteerd. Ook het aantal klagers lag toen een stuk lager, namelijk 390 mensen.

NAVO-basis
Net als in 2014 ging meer dan de helft van de meldingen over de NAVO-basis in Geilenkirchen. Daarover kwamen vorig jaar bijna 13.500 klachten binnen. Maastricht Aachen Airport was goed voor 3.879 klachten en vliegveld Bierset bij Luik haalde 3.068 klachten binnen.

Rustig Weeze
Vliegveld Weeze, vlak over de grens bij Well en met een aanvliegroute die de vliegtuigen precies over Nieuw-Bergen leidt, staat slechts 27 keer in de lijst van het Klachtenbureau.

Bekijk de cijfers op de kaart.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Parkeren op vliegvelden fors duurder, behalve in Maastricht
Extra vluchten vanaf vliegbasis Geilenkirchen
20 miljoen passagiers voor Airport Weeze
Al 25 miljoen passagiers via vliegveld Weeze
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen