Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Overlast door spoorstaking België

Geplaatst opdinsdag 26 juni 2018 - 10:54

Treinreizigers die naar België willen, krijgen vanaf donderdagavond te maken met overlast vanwege een tweedaagse staking.

Spoorbedrijf NMBS waarschuwt dat het treinverkeer 'zeer ernstig verstoord' zal zijn.

Aangepaste regeling
De NMBS werkt een aangepaste treinregeling uit voor de staking, die donderdag om 22.00 uur begint en 48 uur duurt. Spoorbonden hebben aangekondigd dat het werk wordt neergelegd uit protest tegen de pensioenplannen van de regering.

Limburg
De staking valt samen met de acties die het streekvervoer in Limburg vanaf woensdag platleggen. Het Arriva-personeel legt dan gedurende 72 uur het werk neer. De staking roept veel weerstand op bij mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer.

Thalys
Ook Thalys waarschuwt reizigers voor overlast en beperking van de dienstverlening. Uit voorzorg zijn tickets voor bepaalde HSL-treinen tussen Parijs en Brussel uit de verkoop gehaald. Dat is ook omdat woensdag en donderdag wordt gestaakt in Frankrijk.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen