Overslaan en naar de inhoud gaan

Overlast door opstarten naftakraker voorbij

Geplaatst opvrijdag 25 oktober 2019 - 17:52

De overlast door het opnieuw opstarten van een naftakraker op bedrijventerrein Chemelot is voorbij.

Een woordvoerder laat weten dat als er in de nacht van vrijdag op zaterdag gefakkeld wordt op het industrieterrein, dat in ieder geval niet de opgeknapte Olefins 4-kraker zal zijn. "De installatie draait nu op ongeveer 80 procent, de komende uren voeren we dat verder op", aldus de woordvoerder.

Daveren
De afgelopen dagen en nachten was het opstarten van de installatie duidelijk te merken in de omgeving van Chemelot. Overdag en 's nachts waren metershoge vlammen te zien boven de naftakraker, er was veel geluidsoverlast en door trillingen daverden soms ramen en deuren in hun sponningen.

Lees ook: Opstarten naftakraker duurt nog hele week

Beurt
De naftakraker is de grootste installatie op het Chemelot-terrein, en wordt gebruikt om ruwe nafta te verwerken tot grondstoffen voor bijvoorbeeld kunststof of kunstmest. De afgelopen zes weken lag de installatie stil vanwege een grote onderhouds- en opknapbeurt. Dat gebeurt eens in de zes jaar.

Een van de wijzigingen aan de kraker is een nieuwe fakkeltip, die de overlast door het affakkelen van gassen in de toekomst juist moet verminderen.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen