Overslaan en naar de inhoud gaan

Overlast door kapotte waterleiding in Posterholt en Melick

Geplaatst opdonderdag 16 april 2015 - 6:37

Kapotte waterleidingen zorgden woensdag voor overlast in Posterholt en Melick.

Dierenspeciaalzaak Meijers in Posterholt was alleen met laarzen aan te bereiken, omdat de waterleiding die pal voor winkel in de grond ligt, gesprongen was.

Riviertje
De Dr. Ariënsstraat om de hoek veranderde door de duizenden liters water in een klein riviertje. Alweer, want Posterholt heeft al vaker problemen gehad met kapotte waterleidingen. En steeds op dezelfde plek.

Alweer
"Het is toch eigenlijk ongelofelijk dat die leiding nu alweer is gesprongen", verzucht eigenaresse Margriet Op het Veld terwijl medewerkers van de Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) arriveren om de leiding af te sluiten.

"De gemeente was er gelukkig snel bij en heeft met wat zand een dijkje gemaakt voor de oprit. Maar ja, klanten kunnen nu niet bij de winkel en wie ruimt die modder straks allemaal op?"

Melick
Terwijl de reparatie in Posterholt begon, kwam er een nieuwe melding binnen. Ook op de Parklaan in Melick stroomde het water door de straat.

Door een gesprongen waterleiding zat een onbekend aantal huishoudens er urenlang zonder water. Bij een tijdelijk tappunt konden zij zolang drinkwater tappen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Politie slaat slag: drie hennepkwekerijen, vier verdachten
Vijf voetbalparken in Roerdalen
kraan, geen water, water, wml
Tienduizenden huishoudens Midden-Limburg zonder water
Roerdalen treedt op tegen hennep: meerdere panden op slot
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen