Overslaan en naar de inhoud gaan

Overlast door kapotte waterleiding in Posterholt en Melick

Geplaatst opdonderdag 16 april 2015 - 6:37

Kapotte waterleidingen zorgden woensdag voor overlast in Posterholt en Melick.

Dierenspeciaalzaak Meijers in Posterholt was alleen met laarzen aan te bereiken, omdat de waterleiding die pal voor winkel in de grond ligt, gesprongen was.

Riviertje
De Dr. Ariënsstraat om de hoek veranderde door de duizenden liters water in een klein riviertje. Alweer, want Posterholt heeft al vaker problemen gehad met kapotte waterleidingen. En steeds op dezelfde plek.

Alweer
"Het is toch eigenlijk ongelofelijk dat die leiding nu alweer is gesprongen", verzucht eigenaresse Margriet Op het Veld terwijl medewerkers van de Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) arriveren om de leiding af te sluiten.

"De gemeente was er gelukkig snel bij en heeft met wat zand een dijkje gemaakt voor de oprit. Maar ja, klanten kunnen nu niet bij de winkel en wie ruimt die modder straks allemaal op?"

Melick
Terwijl de reparatie in Posterholt begon, kwam er een nieuwe melding binnen. Ook op de Parklaan in Melick stroomde het water door de straat.

Door een gesprongen waterleiding zat een onbekend aantal huishoudens er urenlang zonder water. Bij een tijdelijk tappunt konden zij zolang drinkwater tappen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Vijf voetbalparken in Roerdalen
Politie slaat slag: drie hennepkwekerijen, vier verdachten
kraan, geen water, water, wml
Tienduizenden huishoudens Midden-Limburg zonder water
Twee fietsers botsen op elkaar, man naar ziekenhuis
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen