Overslaan en naar de inhoud gaan

Overlast door fakkelen naftakraker Chemelot

Geplaatst opdinsdag 21 november 2017 - 6:51

Door een storing op bedrijventerrein Chemelot hebben omwonenden van het bedrijventerrein dinsdagochtend last van de nodige licht- en geluidsoverlast.

Vanwege het probleem in een naftakraker van Sabic wordt er gefakkeld. In die installatie wordt nafta verwerkt tot etheen en propeen, dat wordt gebruikt om kunststoffen mee te maken. Het fakkelen kan nog een flinke tijd duren, meldt Chemelot.

De enorme fakkel, gezien vanaf het Zuyderland-ziekenhuis in Geleen
Foto: Bing Maps/1Limburg

Gefakkeld
Als in zo'n installatie een probleem optreedt, wordt er meestal gefakkeld. De gassen die worden verbrand, komen vrij omdat de chemische processen in de naftakraker niet verlopen zoals normaal gesproken de bedoeling is. Ook moeten de gassen die nog in de leidingen zitten, worden afgevoerd op het moment dat de installatie wordt stilgelegd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen