Overslaan en naar de inhoud gaan

'Overlast Brunssumse jongeren verplaatst naar Treebeek'

Geplaatst opmaandag 26 juli 2021 - 6:00

De overlast van Brunssumse hangjongeren heeft zich verplaatst van het centrum van de stad naar Treebeek.

Dat claimt de lokale VVD-fractie.

Probleemjongeren
Volgens de partij hebben de inwoners van Treebeek te kampen met het probleemgedrag van de jongeren. Zo zou er sprake zijn van groepen jongeren die midden op straat blijven staan terwijl verkeer er langs wil. Ook zouden de jongeren tot diep in de nacht overlast veroorzaken, maar ook de criminaliteit neemt toe. Daarbij is sprake van bekraste auto's en een incident waarbij een raam is ingegooid.

'Krachtig optreden'
Volgens de fractie van de liberalen blijven de klachten van inwoners van Treebeek binnenkomen. De partij vindt dan ook dat de gemeente krachtig moet optreden. "Het centrum is schoongeveegd, maar het probleem heeft zich inmiddels verplaatst naar de markt in Treebeek."

Lees ook: Centrum Brunssum verboden terrein voor acht tieners

Waterbedeffect
De VVD wil onder meer van het gemeentebestuur weten of het in Treebeek om dezelfde jongeren gaat die eerder in het centrum overlast veroorzaakten en er dus sprake is van een 'waterbedeffect'. Ook wil de partij weten of er meer wijken in de gemeente zijn waar de overlast van jongeren is toegenomen en wat de gemeente doet om de overlast te beƫindigen.

Treebeek heeft in het verleden al vaker te maken gehad met hangjongeren.

Lees ook: Brunssum zoekt alternatieve plek voor hangjongeren

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen