Overslaan en naar de inhoud gaan

'Overlast Brunssumse jongeren verplaatst naar Treebeek'

Geplaatst opmaandag 26 juli 2021 - 6:00

De overlast van Brunssumse hangjongeren heeft zich verplaatst van het centrum van de stad naar Treebeek.

Dat claimt de lokale VVD-fractie.

Probleemjongeren
Volgens de partij hebben de inwoners van Treebeek te kampen met het probleemgedrag van de jongeren. Zo zou er sprake zijn van groepen jongeren die midden op straat blijven staan terwijl verkeer er langs wil. Ook zouden de jongeren tot diep in de nacht overlast veroorzaken, maar ook de criminaliteit neemt toe. Daarbij is sprake van bekraste auto's en een incident waarbij een raam is ingegooid.

'Krachtig optreden'
Volgens de fractie van de liberalen blijven de klachten van inwoners van Treebeek binnenkomen. De partij vindt dan ook dat de gemeente krachtig moet optreden. "Het centrum is schoongeveegd, maar het probleem heeft zich inmiddels verplaatst naar de markt in Treebeek."

Lees ook: Centrum Brunssum verboden terrein voor acht tieners

Waterbedeffect
De VVD wil onder meer van het gemeentebestuur weten of het in Treebeek om dezelfde jongeren gaat die eerder in het centrum overlast veroorzaakten en er dus sprake is van een 'waterbedeffect'. Ook wil de partij weten of er meer wijken in de gemeente zijn waar de overlast van jongeren is toegenomen en wat de gemeente doet om de overlast te beƫindigen.

Treebeek heeft in het verleden al vaker te maken gehad met hangjongeren.

Lees ook: Brunssum zoekt alternatieve plek voor hangjongeren

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen